Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2020 00:27

Στον υπουργό Δικαιοσύνης την Τρίτη για αυστηρές ποινές στην παραβατικότητα-εγκληματικότητα

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ 
Προγραμματισμένη συνάντηση με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, θα έχει αύριο, Τρίτη, ο δήμαρχος Μεσσήνης, Γιώργος Αθανασόπουλος, ο οποίος επανειλημμένως έχει θέσει ως αίτημα την αλλαγή του ποινικού κώδικα ώστε να επιβάλλονται αυστηρότερες ποινές στους δράστες παραβατικών και εγκληματικών πράξεων…

Το ραντεβού κλείστηκε με αίτημα του δημάρχου, μετά τα γεγονότα στη Μεσσήνη και την Πιπερίτσα, τα οποία ακολούθησαν τον θανάσιμο πυροβολισμό 18χρονου τσιγγάνου…

Ο δήμαρχος Μεσσήνης, Γιώργος Αθανασόπουλος, έκανε τη σχετική ανακοίνωση την Παρασκευή το απόγευμα, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως επίσης σημείωσε με σχετική ικανοποίηση ότι υπάρχει επικοινωνία και με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και πως η ενημέρωση προς το Δήμο είναι ότι θα παραμείνει για χρονικό διάστημα περίπου δύο μηνών η ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης της περιοχής. 

Ωστόσο κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου υπήρξε ήπια αντιπαράθεση μεταξύ του δημάρχου Γιώργου Αθανασόπουλου και του γραμματέα του Σώματος, εκπροσώπου της παράταξης Επανεκκίνηση Δήμου Μεσσήνης, Γιάννη Λάσκαρη. 

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Λάσκαρης άφησε αιχμές για τη δημοτική αρχή ότι δεν έχει εισακούσει προτάσεις που έχει κάνει από καιρό για την αποτροπή παραβατικών πράξεων σε κοινόχρηστους δημοτικούς χώρους, ενώ ανέφερε ακόμη ότι η δημοτική αρχή δεν έχει ανταποκριθεί ούτε στις προεκλογικές της εξαγγελίες σχετικά με την αντιμετώπιση της παραβατικότητας. 

Ο δήμαρχος κ. Αθανασόπουλος αντέδρασε με οξύ τρόπο και συγκεκριμένα ανέφερε ότι ο Γιάννης Λάσκαρης μιλά για την παραβατικότητα αλλά δεν προσήλθε πριν λίγες ημέρες στην έκτακτη συνεδρίαση του Σώματος, ειδικά για το συγκεκριμένο ζήτημα, για να καταθέσει τις απόψεις του. Ο δήμαρχος είπε ότι ο κ. Λάσκαρης δεν έχει απόψεις, πάει να κάνει αντιπολίτευση χρησιμοποιώντας το προεκλογικό πρόγραμμα της δημοτικής αρχής, το οποίο όμως, υποστήριξε, είναι πρόγραμμα που υλοποιείται. Ακόμη σχολίασε ότι ο κ. Λάσκαρης κάνει πολιτική μέσω του facebook και κλείνοντας τόνισε ότι “δεν δέχομαι αμφισβητήσεις σε αυτό το θέμα” και πως “μιλάω τη γλώσσα της αλήθειας”. 

Στ.Μ.