Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2020 12:55

“Μύλος” στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης με Μαν. Δουρούμη, Ν. Φύκιρη, Γ. Τσώνη

ΔΗΜΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ 
Και τυπικά ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Μεσσήνης είναι ο Μανώλης Δουρούμης, ο οποίος εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό του δημάρχου, Γιώργου Αθανασόπουλου. Ωστόσο για να γίνει και η τυπική διαδικασία, να αναγνωστεί δηλαδή η έγγραφη δήλωση της ανεξαρτητοποίησής του κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Παρασκευή το απόγευμα, χρειάστηκε να προηγηθεί αντιπαράθεση με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Νίκο Φύκιρη…

Ο Μανώλης Δουρούμης κάλεσε τον πρόεδρο να τηρήσει την τυπική διαδικασία και να αναγνώσει τη δήλωση της ανεξαρτητοποίησής του. Ο Νίκος Φύκιρης αρχικά απάντησε ότι δεν χρειάζεται, διότι ο ίδιος ο Μανώλης Δουρούμης ανακοίνωσε ότι ανεξαρτητοποιείται σε προηγούμενη συνεδρίαση. Στη συνέχεια είπε ότι θα διαβάσει την επιστολή στην επόμενη συνεδρίαση του Σωματος, γιατί δεν την είχε μαζί του και μετά, ύστερα και από παρέμβαση του δημάρχου, Γιώργου Αθανασόπουλου, ζήτησε από τη γραμματεία του Σώματος να φέρει την επιστολή και ακολούθως τη διάβασε. 

Όμως σημειώθηκε και για άλλο λόγο αντιπαράθεση μεταξύ του Μανώλη Δουρούμη και του Νίκου Φύκιρη, αυτή τη φορά “για χάρη” του πρώην δημάρχου, Γιώργου Τσώνη, ο οποίος ζήτησε περισσότερο χρόνο για τις τοποθετήσεις του. Μάλιστα στην αντιπαράθεση αυτή “μπλέχτηκαν” και ο δήμαρχος, Γιώργος Αθανασόπουλος αλλά και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Νίκος Κοτταρίδης. 

Ο πρόεδρος του Σώματος κ. Φύκιρης είπε ότι σύμφωνα με τον Κανονισμό του Δημοτικού Συμβουλίου ο κ. Τσώνης δικαιούται για τις τοποθετήσεις του δύο λεπτά. Ο κ. Δουρούμης σχολίασε ότι δεν μπορεί να δίνονται δύο λεπτά στον πρώην δήμαρχο για να μιλήσει. Τότε ο κ. Φύκιρης είπε ότι ο κ. Δουρούμης είναι πρόεδρος της Επιτροπής που έχει συστήσει το Δημοτικό Συμβούλιο για την τροποποίηση του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος απάντησε ότι τοποθετήθηκε “κρυφά” πρόεδρος αυτής της Επιτροπής και πως ο ίδιος το έμαθε από το “Διαύγεια”. 

Επιπλέον ο κ. Δουρούμης κατηγόρησε το προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου ότι “σας βολεύει να μην ακούγεται καμία φωνή προς τα έξω”, γι’ αυτό και έγινε το πρωτοφανές, όπως το χαρακτήρισε, να μην προσκληθούν τα μέσα ενημέρωσης σε προηγούμενη συνεδρίαση. 

Στο σημείο αυτό παρενέβη ο δήμαρχος, Γιώργος Αθανασόπουλος, που δήλωσε ότι τα ΜΜΕ δεν προσκλήθηκαν από παράλειψη της γραμματείας. Ο δε πρόεδρος του Σώματος κ. Φύκιρης είπε στον κ. Δουρούμη ότι από την αρχή της θητείας του στρέφεται εναντίον του και πως “δεν θα ασχοληθώ άλλη φορά μαζί σας”. 

Σε ό,τι αφορά το χρόνο ομιλίας που διατίθεται στον πρώην δήμαρχο κ. Τσώνη, ο πρώην δήμαρχος μίλησε για φίμωση, ενώ ο δήμαρχος κ. Αθανασόπουλος αντέτεινε ότι η προηγούμενη δημοτική αρχή δεν έδινε χρόνο στην αντιπολίτευση. Αυτή τη φορά παρέμβηκε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Κοτταρίδης, που τόνισε ότι ποτέ δεν φιμώθηκε κανείς δημοτικός σύμβουλος κατά την προηγούμενη δημοτική περίοδο. 

Όμως παρέμβαση υπήρξε και από τον δημοτικό σύμβουλο της δημοτικής αρχής, Σπύρο Κοντοθανάση, τέως δήμαρχο του πρώην Δήμου Βουφράδος. Παρατήρησε λοιπόν ο κ. Κοντοθανάσης ότι ο κ. Τσώνης δεν είναι ο μόνος πρώην δήμαρχος στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά υπάρχουν επιπλέον τρεις και διερωτήθηκε αν πρέπει όλοι οι πρώην δήμαρχοι να παίρνουν επιπλέον χρόνο. 

Τέλος, ο δήμαρχος Γιώργος Αθανασόπουλος τόνισε, για το ίδιο θέμα, ότι ο πρώην δήμαρχος κ. Τσώνης αποφάσισε να ανεξαρτητοποιηθεί από την παράταξή του και γι’ αυτό ο Κανονισμός Λειτουργίας του δίνει όσο χρόνο δικαιούνται όλοι οι υπόλοιποι δημοτικοί σύμβουλοι, ενώ αν είχε παραμείνει επικεφαλής της παράταξής, τότε θα είχε επιπλέον χρόνο. Η αντίδραση του κ. Τσώνη ήταν έντονη σε αυτή την παρατήρηση και συγκεκριμένα κάλεσε τον δήμαρχο να μην επεμβαίνει “στα εσωτερικά μας”. 

Στ.Μ.