Πέμπτη, 05 Νοεμβρίου 2020 08:23

Ενεργοποιήθηκε το σχέδιο επιφυλακής του Δήμου Μεσσήνης για τον κορονοϊό και τη στήριξη των δημοτών

Ενεργοποιήθηκαν από το Δήμο Μεσσήνης τα μέτρα που ίσχυσαν στο Lockdown της άνοιξης και ακόμη περισσότερα, προκειμένου να ανασχεθεί η εξάπλωση του κορονοϊού και να στηριχθούν οι πολίτες που χρειάζονται βοήθεια. Χθες έγιναν και μοριακά τεστ σε προσωπικό του Δήμου, για την ανίχνευση του κορονοϊού…

Από το Δήμο Μεσσήνης ανακοινώθηκε ότι τέθηκαν σε εφαρμογή τα ακόλουθα μέτρα: 

- Τηλεφωνική εξυπηρέτηση στον 5ψήφιο  αριθμό 15115 για την  επικοινωνία των αδύναμων και μη αυτοεξυπηρετούμενων δημοτών με το τηλεφωνικό κέντρο υποστήριξης. 

- Εξυπηρέτηση του κοινού με άμεση ενημέρωση στο τηλέφωνο 27223-60100 και στο fax: 27220-22752. 

- Συνεχίζονται οι απολυμάνσεις όπου κρίνεται απαραίτητο, όπως εξωτερικοί δημόσιοι χώροι συγκέντρωσης πολλών πολιτών ή σχολικές μονάδες, όπου έχει διαπιστωθεί κρούσμα. Προμήθεια ειδικών νεφελοποιητών για αυτό το σκοπό. 

- Ηλεκτρονική εξυπηρέτηση στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

- Εξυπηρέτηση υποθέσεων ΟΓΑ μόνο τηλεφωνικά.

- Προγραμματισμένη και ελεγχόμενη προσέλευση του κοινού στο Δημαρχείο, με καταγραφή των στοιχείων όσων εισέρχονται και πού απευθύνονται καθώς και λήψη μέτρων ατομικής υγιεινής. 

- Εφαρμογή των εγκυκλίων του ΥΠ.ΕΣ. για την ασφαλή εργασία των εργαζομένων και προστασία των ευάλωτων ομάδων εργαζομένων.

- Διενέργεια μοριακών τεστ σε υπαλλήλους του Δήμου από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ χθες Τετάρτη 4/11 καθώς και τις επόμενες 11/11 και 18/11. 

Ο Δήμος Μεσσήνης ανακοίνωσε επίσης ότι “δεδομένου ότι  η εξυπηρέτηση πολλών υποθέσεων μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά και οι πολίτες το γνωρίζουν ήδη, προτείνεται περιορισμός των μετακινήσεων τόσο στο Δημαρχείο όσο και στις αρμόδιες υπηρεσίες εξυπηρέτησης όπως ΚΕΠ και ΔΕΥΑΜ. 

Ο Δήμος Μεσσήνης βρίσκεται σε ετοιμότητα ώστε να συνδράμει επικουρικά στο έργο του ΕΟΔΥ και των αρμοδίων υγειονομικών υπηρεσιών. Με γνώμονα την προάσπιση της δημόσιας υγείας, ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος συνεργάζεται με τον ειδικό σύμβουλο του Δήμου σε θέματα υγείας, ιατρό Γεώργιο Πετράκο και τις αντίστοιχες δομές ώστε να δρουν άμεσα όπου παρίσταται ανάγκη”.