Πέμπτη, 05 Νοεμβρίου 2020 21:26

Επιτέλους έργο στο σημείο που πλημμυρίζει ο δρόμος Κυπαρισσίας-Φιλιατρών

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΩΝ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ 
Σε εξέλιξη βρίσκεται έργο που έχει προκαλέσει στο παρελθόν μεγάλα προβλήματα σε καλλιέργειες, εγκαταστάσεις μεταποίησης αγροτικών προϊόντων αλλά και τροχαία ατυχήματα. Είναι στο δρόμο Κυπαρισσίας-Φιλιατρών και στην περιοχή της Τερψιθέας, εκεί που όταν έχει έντονη βροχόπτωση τα νερά περνούν πάνω από το δρόμο και πλημμυρίζουν τον τόπο. Το έργο γίνεται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το επισκέφθηκε σήμερα ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Στάθης Αναστασόπουλος. Επίσης ο αντιπεριφερειάρχης έδωσε εντολή στον εργολάβο να δώσει προτεραιότητα στην διόρθωση της κλίσης του δρόμου στη στροφή πριν από την είσοδο των Φιλιατρών, όπου επίσης εχουν σημειωθεί πολλά τροχαία…

Σε σχετική ανακοίνωση της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας επισημαίνονται σχετικά τα εξής: “Ο Αντιπεριφερειάρχης επιθεώρησε την εξέλιξη του αντιπλημμυρικού έργου, που εκτελείται στην περιοχή της Τερψιθέας, στα πλαίσια εργολαβίας για την συντήρηση και οδική ασφάλεια του τμήματος όρια Ν. Ηλείας Κυπαρισσία – Φιλιατρά – Χώρα, προϋπολογισμού 500 χιλ. ευρώ. Το έργο, στο σημείο αυτό, αφορά την βελτίωση της παροχετευτικότητας υφιστάμενου αγωγού, ανοικτής διατομής, με την κατασκευή νέου επίσης ανοικτής διατομής για την ενίσχυση της αντιπλημμυρικής προστασίας σε μια περιοχή με ιδιαίτερα προβλήματα αποστράγγισης των ομβρίων, εξαιτίας της πιθανής παρεμπόδισης της ομαλής ροής τους από ανθρώπινες δραστηριότητες.

Τέλος, ο Αντιπεριφερειάρχης κατά μήκος της οδού Κυπαρρισίας – Φιλιατρών, λίγο πριν την είσοδο των Φιλιατρών, σε στροφή με αντίρροπη κλίση που συχνά συμβαίνουν ατυχήματα, έδωσε εντολή κατά προτεραιότητα στον ανάδοχο να αποκαταστήσει το σημείο, σύμφωνα με τη μελέτη της υπηρεσίας, για την εξασφάλιση της οδικής ασφάλειας της κυκλοφορίας στην εν λόγω θέση”.