Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2012 16:47

Πετράκος και Νίκας καλούν τους φορείς σε σύσκεψη για τα προβλήματα της Μεσσηνίας

ΠΑΡΑΔΕΙΣΙΑ - ΤΣΑΚΩΝΑ, 
ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ, ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ

Σύσκεψη Δήμων και άλλων φορέων της Μεσσηνίας, για τα μεγάλα προβλήματα, ιδιαίτερα για το δρόμο Παραδεισίων - Τσακώνας, την Ολυμπία Οδό και την επέκταση του αγωγού φυσικού αερίου, συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί έπειτα από μια εβδομάδα, σε συνάντηση που είχαν σήμερα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος με το δήμαρχο Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα.

Ο βουλευτής ανέλαβε πρωτοβουλία, όπως τόνισε ο ίδιος, για τη δημιουργία ενός παμμεσσηνιακού μετώπου διεκδίκησης, για την προώθηση των μεγάλων αυτών ζητημάτων, και στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του επισκέφθηκε σήμερα τον αντιπεριφερειάρχη, Παναγιώτη Αλευρά, και το δήμαρχο Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα.
Συμφώνησαν στη σύσκεψη που θα γίνει το μεσημέρι της άλλης Παρασκευής, να καθοριστεί το πλαίσιο των διεκδικήσεων της Μεσσηνίας και ακολούθως οι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και φορέων να επισκεφθούν την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και Υποδομών, ώστε να γίνει η παρουσίαση αυτών των δίκαιων διεκδικήσεων και να ζητηθεί η ικανοποίησή τους.
Η συνάντηση με τον δήμαρχο έγινε σε θαυμάσιο κλίμα, όπως σημείωσαν και οι δύο, ενώ ο Θανάσης Πετράκος δήλωσε ικανοποιημένος από τη θέση που του διατύπωσε ο Παναγιώτης Νίκας, όσον αφορά το ζήτημα της εργασιακής διαθεσιμότητας-απολύσεων δημοτικών υπαλλήλων. Ειδικότερα, ο βουλευτής ανέφερε ότι ευχαριστήθηκε από την απόφαση του δημάρχου να μην αποσταλούν τα στοιχεία που ζητάει το υπουργείο Εσωτερικών για να προχωρήσει η υπόθεση της διαθεσιμότητας.
Στ.Μ.