Κυριακή, 15 Νοεμβρίου 2020 10:04

Συνεδριάσεις δια περιφοράς το Σεπτέμβρη αλλά στην κορύφωση της πανδημίας δια ζώσης!...

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΕΡΚΟΥΡΗΣ - ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ 
Περνούν οι μήνες αλλά ο Δήμος Τριφυλίας δεν μπορεί ακόμη να διοργανώσει τηλεδιασκέψεις για τις συνεδριάσεις των συλλογικών του οργάνων. Ο Γιάννης Μερκούρης, δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, με παρέμβασή του προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας, Χαράλαμπο Αυρηλιώνη, υπογραμμίζει ότι πρέπει πια να ετοιμαστεί ο δήμος για να μπορέσει να συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο με τηλεδιάσκεψη, δεδομένου ότι έρχονται κρίσιμα θέματα, όπως ο προϋπολογισμός και το τεχνικό πρόγραμμα. Δεν παραλείψει να σχολιάσει την “πρωτοτυπία” του προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου, να καλεί σε δια περιφοράς συνεδριάσεις το Σεπτέμβρη, όταν τα κρούσματα του κορονοϊού ήταν λίγα και τώρα που ο αριθμός των κρουσμάτων έχει εκτιναχθεί να καλεί σε δια ζώσης συνεδρίαση!...

Στην παρέμβασή του προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου ο Γιάννης Μερκούρης σημειώνει: “Παρήλθαν (σ.σ. την Παρασκευή) είκοσι τέσσερις ώρες από την προγραμματισμένη για χθες συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και δεν έχετε ενημερώσει αν η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε, αναβλήθηκε ή ματαιώθηκε. Δεν υπήρξε απαρτία όπως κυκλοφόρησε ή κάτι άλλο συνέβη;  Ίσως μέσα στην ημέρα να ενημερωθούμε. Αντί αυτού σήμερα ύβρεις και απειλές δια στόματος Δημάρχου Οφείλατε όμως να γνωρίζατε ότι σύμφωνα με την αριθ.ΔΙα/ΓΠ.οικ.71342/06-11-2020 Κοινή Υπουργική Απόφαση(Β΄4899)  «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της επικράτειας για το διάστημα από το Σάββατο 07-11-2020 έως και τη Δευτέρα 30-11-2020»,διευκρινίζονται τα εξής:

-Οι συνεδριάσεις των συλλογικών οργάνων θα πραγματοποιούνται μέσω τηλεδιάσκεψης. 

-Η τηλεδιάσκεψη απαιτείται υποχρεωτικά εφ΄όσον τα μέλη του συλλογικού οργάνου που το συγκροτούν και τα οποία θα παραστούν στη συνεδρίαση, υπερβαίνουν τα επτά άτομα.

-Συγκαλέσατε συνεδριάσεις δια περιφοράς το Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο και αποφασίσατε συνεδρίαση δια ζώσης μέσα στην κορύφωση της πανδημίας!!!.

-Προχωρήστε, άμεσα, στις απαραίτητες εργασίες διαμόρφωσης του χώρου που απαιτείται, την προμήθεια των αναγκαίων ηλεκτρονικών μέσων και προγραμματίστε συνεδριάσεις μέσω τηλεδιάσκεψης. Ο ιός, δυστυχώς, είναι εδώ, δεν κουράστηκε και οι προβλέψεις είναι δυσοίωνες. Ακολουθούν κρίσιμες και σημαντικές συνεδριάσεις (τεχνικό πρόγραμμα και προϋπολογισμός) και όπως αντιλαμβάνεσθε πρέπει να ετοιμασθεί ο Δήμος, θα έπρεπε από καιρό να ήταν έτοιμος, για αυτή τη διαδικασία. (ΚΥΑ 429/2020 ΦΕΚ 850/13-03-2020 και Ν,2690/1999)”.