Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2020 16:33

Συνεχίζονται οι καθαρισμοί ρεμάτων από την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας

Καθαρισμοί στο ρέμα της Καρυάς, στον Ριζόμυλο

Καθαρισμοί στο ρέμα της Καρυάς, στον Ριζόμυλο

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΡΙΖΟΜΥΛΟ 
Συνεχίζονται οι εργασίες καθαρισμού ρεμάτων από την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, ενώ γίνεται και επούλωση λακκουβών σε τμήματα του οδικού δικτύου του Νομού. Όπως ανακοινώθηκε, σήμερα ξεκίνησαν καθαρισμοί στην Καρυά, στον Ριζόμυλο…

Πιο συγκεκριμένα από την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας ανακοινώθηκαν τα εξής: “Συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς ο αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις σε ρέματα και αποστραγγιστικές τάφρους από τα συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας. Συγκεκριμένα ολοκληρώθηκαν οι καθαρισμοί του ρέματος Τζάνε, του ρέματος Λιγίδι στην Αρσινόη, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες καθαρισμού της κοίτης του ρέματος Βαρυμπόμπη στην περιοχή Καρτερολίου, από τις πιο δύσκολες παρεμβάσεις λόγω της ανάπτυξης έντονης βλάστησης και του γεγονότος ότι για πολλά χρόνια δεν είχαν γίνει καθαρισμοί.

Σήμερα, Παρασκευή 27 Νοεμβρίου ξεκίνησαν και οι εργασίες καθαρισμού στο ρέμα της Καρυάς στην περιοχή Ριζομύλου, ενώ συνεχίζονται οι καθαρισμοί σε αποστραγγιστικές τάφρους του ΓΟΕΒ στην κάτω ζώνη.

Επίσης ολοκληρώθηκαν οι εργασίες επούλωσης λάκκων και οι καθαρισμοί των τεχνικών έργων στους οδικούς άξονες από Μεσσήνη –Λάμπαινα, Λάμπαινα – Αρχαία Μεσσήνη και Λάμπαινα – Ελληνοεκκλησιά.

Στόχος των παρεμβάσεων της Περιφερειακής Ενότητας είναι η αποτροπή πλημμυρικών φαινομένων και η ασφαλής κυκλοφορία των οχημάτων στο οδικό δίκτυο του Νομού”.