Τρίτη, 29 Δεκεμβρίου 2020 16:41

Φόβοι στην Αλαγονία μην ξαναρχίσει να φεύγει η γη!

Φόβοι στην Αλαγονία μην ξαναρχίσει να φεύγει η γη!

ΜΙΚΡΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΗ 
Μικρής έκτασης κατολίσθηση έχει προκαλέσει ανησυχία στην Αλαγονία, μήπως αρχίσει και πάλι να κατρακυλάει η γη, όπως έγινε το 2019, που σημειώθηκαν σοβαρές καταστροφές σε υποδομές και ιδιωτικές περιουσίες και αποκλείστηκαν για μέρες χωριά…

Όλο το προηγούμενο διάστημα τόσο η Κοινότητα της Αλαγονίας όσο και ο Πολιτιστικός Σύλλογος, με παρεμβάσεις τους, εξέφρασαν ανησυχία για το γεγονός ότι δεν έχουν γίνει ολοκληρωμένες παρεμβάσεις αποκατάστασης των καταστροφών του 2019 και πρόληψης μελλοντικών ανάλογων φαινομένων. Το θέμα τέθηκε και στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπως και στην Οικονομική Επιτροπή, με ερωτήσεις παρατάξεων της αντιπολίτευσης, όμως η δημοτική αρχή έδωσε καθησυχαστικές απαντήσεις. 

Σήμερα ωστόσο η μικρή κατολίσθηση στην Αλαγονία έρχεται να δημιουργήσει και πάλι ανησυχία, δεδομένου ότι ο χειμώνας είναι ακόμη μπροστά. 

Σε σχετική ανάρτηση της Κοινότητας Αλαγονίας στο διαδίκτυο σημειώνονται τα εξής: “Μικρής έκτασης κατολίσθηση σημειώθηκε στο σημείο που ξεκινάει ο δρόμος για το μνημείο του Αγίου Νικολάου κλείνοντας μικρό μέρος της υπό κατασκευή οδού καταστρέφοντας την ήδη καταπονημένη επιγραφή. Για την ώρα η διέλευση γίνεται κανονικά και δεν έχει γίνει κάποια άλλη ζημιά από την κατολίσθηση αυτή.  Η πρόκλησή της έγινε από τις βροχοπτώσεις των προηγούμενων ημερών, καθώς το έδαφος διαβρώνεται και γίνεται όλο και πιο ασταθές”.

Στ.Μ.