Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012 16:52

Το «παμμεσσηνιακό μέτωπο» θα στείλει επιστολές και θα ζητήσει ραντεβού…

ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ
Επιστολή για το Παραδείσια - Τσακώνα και συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης και Υποδομών για την Ολυμπία Οδό και την επέκταση του αγωγού φυσικού αερίου ως την Καλαμάτα. Σε αυτές τις ενέργειες θα προβεί το αποκαλούμενο «παμμεσσηνιακό μέτωπο» για τα μεγάλα ζητήματα της Μεσσηνίας που βρίσκονται σε εκκρεμότητα ή κίνδυνο…

Οι φορείς της Μεσσηνίας ή πιο σωστά κάποιοι από τους φορείς, είχαν το μεσημέρι σύσκεψη στο Δημαρχείο της Καλαμάτας, υπό το συντονισμό του δημάρχου, Παναγιώτη Νίκα, ύστερα από πρωτοβουλία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάση Πετράκου, ο οποίος και πρότεινε πρώτος τη συγκρότηση παμμεσσηνιακού μετώπου για τη διεκδίκηση του ανοίγματος του τμήματος Παραδεισίων - Τσακώνας και για την κατασκευή της Ολυμπίας Οδού μέχρι την Τσακώνα, χωρίς «κούρεμα» δηλαδή.
Ο Θανάσης Πετράκος πρότεινε στη σύσκεψη να γίνει στις αρχές της άλλης εβδομάδας επίσκεψη στον υπουργό Ανάπτυξης και Υποδομών, Κωστή Χατζηδάκη, ώστε να του ασκηθεί πίεση για το άνοιγμα του τμήματος Παραδεισίων - Τσακώνας, εν όψει της επανεξέτασης του θέματος από το Ελεγκτικό Συνέδριο, στις 29 Νοέμβρη.
Ωστόσο, εκπρόσωποι άλλων φορέων σημείωσαν ότι η συνάντηση αυτή θα μπορούσε να εκληφθεί ως άσκηση πίεσης προς το Ελεγκτικό Συνέδριο. Έτσι, ύστερα από πρόταση του δημάρχου αποφασίστηκε να σταλεί επιστολή για το θέμα από τους φορείς του Νομού στον πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Για την Ολυμπία Οδό αποφασίστηκε να ζητηθεί ραντεβού με τον υπουργό, ώστε να μη γίνει το αναμενόμενο «κούρεμα» στο μήκος του αυτοκινητόδρομου, αλλά να τηρηθεί ό,τι προβλέπει η σύμβαση, να φτάσει δηλαδή μέχρι την Τσακώνα.
Στην ίδια συνάντηση θα ζητηθεί από τον υπουργό να επεκταθεί ο αγωγός φυσικού αερίου μέχρι την Καλαμάτα.
Ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, σημείωσε ότι είναι σημαντικό να διαβουλεύονται οι φορείς του Νομού και μέσα από τη σύνθεση να έχουν μια ενιαία φωνή για τα αιτήματα του τόπου. Σημείωσε, λοιπόν, ότι σκοπεύει να συγκαλεί το «παμμεσσηνιακό μέτωπο» μια φορά ανά δύο μήνες.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι των δημάρχων Τριφυλίας (αντιδήμαρχος Παναγιώτης Τσίγγανος), Πύλου-Νέστορος (πρόεδρος του Δ.Σ. Παναγιώτης Πετρόπουλος) και Οιχαλίας (πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Κώστας Μιχαλόπουλος), ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κώστας Μαργέλης, ο πρόεδρος της Ν.Ε. του Τεχνικού Επιμελητηρίου Δημήτρης Θωμόπουλος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δημήτρης Μανιάτης, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σπύρος Λαγωνικάκος, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μιχάλης Μιχαήλ, οι επικεφαλής των παρατάξεων της μειοψηφίας στο Δ.Σ. Καλαμάτας Θόδωρος Μπρεδήμας και Σταμάτης Μπεχράκης, ο περιφερειακός σύμβουλος Νίκος Πατσαρίνος και αντιδήμαρχοι της Καλαμάτας.
Ο Θόδωρος Μπρεδήμας έβαλε και το θέμα του λιμανιού της Καλαμάτας, το ενδεχόμενο της ιδιωτικοποίησής του, για το οποίο όμως ο δήμαρχος Καλαμάτας ανέφερε ότι θα πρέπει να γίνει συζήτηση σε επόμενη συνάντηση, δεδομένου ότι δεν έχει κανείς ενημέρωση για το θέμα.
Στ.Μ.