Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2021 09:02

Κοντά η προοπτική για παρεμβάσεις άρσης επικινδυνότητας στο Πολυλίμνιο από την Περιφέρεια

ΜΕΛΕΤΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ 
Την άλλη εβδομάδα, ανακοίνωσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου, θα είναι έτοιμη, από το Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αθηνών, η μελέτη για τους “γεωπεριβαλλοντικούς” κινδύνους στο Πολυλίμνιο. Με την παραλαβή της μελέτης, σημειώνει η Περιφέρεια, θα δημοπρατηθεί το έργο προκειμένου να γίνουν οι παρεμβάσεις που είναι απαραίτητες, ενώ επίσης θα βελτιωθεί η πρόσβαση στο χώρο και θα προσληφθεί προσωπικό για τη φύλαξη και την καθαριότητα…

Πιο συγκεκριμένα η Περιφέρεια Πελοποννήσου ανακοίνωσε: “Παραδίδεται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, την ερχόμενη εβδομάδα, η μελέτη που εκπονήθηκε από το Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με αντικείμενο την μείωση των γεωπεριβαλλοντικών κινδύνων στην περιοχή του Πολυλίμνιου του Δήμου Μεσσήνης, στη Μεσσηνία.

Αυτό έγινε γνωστό σε τηλεφωνική επικοινωνία που ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας είχε την Τρίτη 12 Ιανουαρίου, με τον πρόεδρο του πιο πάνω Τμήματος του ΕΚΠΑ καθηγητή Ευθύμη Λέκκα.

“Με την παραλαβή της μελέτης θα κινήσουμε άμεσα τη διαδικασία για την όσο το δυνατό συντομότερη δημοπράτηση του έργου” σημείωσε ο περιφερειάρχης, προσθέτοντας ότι επιδίωξη είναι -σε συνδυασμό με έργα διευκόλυνσης της πρόσβασης στην περιοχή, αλλά και την πρόσληψη προσωπικού για την φύλαξη και την καθαριότητα του εν λόγω χώρου, από τον Δήμο Μεσσήνης- να καταστεί ασφαλής η επίσκεψη στο Πολυλίμνιο. Το οποίο αποτελεί πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών κάθε χρόνο.

Οπως είναι γνωστό, το Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του ΕΚΠΑ, στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια, προέβη πέρυσι το καλοκαίρι στην αποτύπωση της περιοχής και της ανάλυσης των δεδομένων προκειμένου να διαπιστωθούν ενδεχόμενοι κίνδυνοι από σεισμικά, γεωλογικά και καιρικά φαινόμενα.

Ακολούθησε η εκπόνηση της εν λόγω μελέτης, η οποία θα εισηγείται ήπιες παρεμβάσεις, που χωρίς να επηρεάζουν το εξαιρετικού κάλλους φυσικό περιβάλλον της εν λόγω περιοχής, θα το καταστήσουν όσο το δυνατόν ασφαλέστερο για όσους το επισκέπτονται”.