Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2021 15:42

Στις Κτιριακές Υποδομές ο δήμαρχος για τις νέες αίθουσες στο 2ο-40 Νηπιαγωγείο Μεσσήνης

Στις Κτιριακές Υποδομές ο δήμαρχος για τις νέες αίθουσες στο 2ο-40 Νηπιαγωγείο Μεσσήνης

Απρόσκοπτα προχωρούν οι διαδικασίες για την ανάθεση του έργου προσθήκης αιθουσών στο 2ο-4ο Νηπιαγωγείο Μεσσήνης, σημείωσε ο δήμαρχος, Γιώργος Αθανασόπουλος, μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας Κτιριακές Υποδομές, Αθανάσιο Γιάνναρη, στην Αθήνα. Ο δήμαρχος δηλώνει πως ευελπιστεί ότι οι αίθουσες θα είναι έτοιμες μέχρι το τέλος του καλοκαιριού και το επόμενο εκπαιδευτικό έτος θα τεθούν σε λειτουργία…

Ειδικότερα ο Δήμος Μεσσήνης ανακοίνωσε σχετικά: “Συνάντηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της «Κτ.ΥΠ. Α.Ε.» Αθανάσιο Γιάνναρη, είχε σήμερα Πέμπτη 28 Ιανουαρίου στην Αθήνα ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος.

Κατά τη συνάντησή τους συζήτησαν για την πορεία υλοποίησης του έργου «Προσθήκη νηπιαγωγείου στο 2ο – 4ο Νηπιαγωγείο Μεσσήνης, Δήμου Μεσσήνης με τη μέθοδο της προκατασκευής», προϋπολογισμού μελέτης 575.000 ευρώ. Ο Δήμαρχος ενημερώθηκε ότι η αποσφράγιση των προσφορών θα γίνει την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου. Στη συνέχεια θα υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο. 

Το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης υπολογίζεται σε 6 μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης. 

Με την εν λόγω παρέμβαση θα γίνει ενίσχυση και βελτίωση των σχολικών υποδομών της πόλης της Μεσσήνης και θα καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες των δημοτών μας. Τα νέα κτίρια θα προσφέρουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στους δημότες.

Για την επίσπευση των διαδικασιών χρηματοδότησης και διαγωνισμού του έργου, ο Δήμος Μεσσήνης συνεργάστηκε υλοποιώντας συνοδές μελέτες (γεωλογική μελέτη, τοπογραφικές αποτυπώσεις και προσκομίζοντας τα απαιτούμενα σχετικά έγγραφα και εγκρίσεις (διαπιστωτικές πράξεις κυριότητας, παραχώρηση χώρου, κ.λπ.). 

“Είναι μεγάλη ικανοποίηση για μας η απρόσκοπτη εξέλιξη των διαδικασιών που θα οδηγήσουν στην προσθήκη νέων αιθουσών, στο 2ο - 4ο Νηπιαγωγείο Μεσσήνης. Ευελπιστούμε ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά και την επόμενη σχολική χρονιά θα έχουμε ένα νηπιαγωγείο με περισσότερες και σύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας για τη φιλοξενία των νηπίων”, δήλωσε ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος μετά από τη συνάντηση με τον κ. Γιάνναρη”.