Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2021 16:39

Ασφαλτικές εργασίες σε τμήματα της Εθνικής Οδού στην περιοχή του Ριζομύλου

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 
Ξεκίνησαν εργασίες σε τμήματα της Εθνικής Οδού Μεσσήνης-Ριζομύλου-Πύλου, στο πλαίσιο έργου προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ που έχει δημοπρατήσει η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας. Οι εργασίες ξεκίνησαν στην ευρύτερη περιοχή του Ριζομύλου και συγκεκριμένα στις διασταυρώσεις προς Δάρα-Δροσιά και προς Πεταλίδι. Τις εργασίες επισκέφθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Στάθης Αναστασόπουλος…

Σε σχετικό δελτίο Τύπου της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας επισημαίνονται τα εξής: “Ξεκίνησε το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου, το έργο προϋπολογισμού 1.000.000 €, με τίτλο: «Αναβάθμιση Οδικής Ασφάλειας Εθνικού και Επαρχιακού δικτύου (τμήμα Καλαμάτα – Ασπρόχωμα – Μεσσήνη - Πύλος», χρηματοδοτούμενο από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Οι εργασίες ξεκίνησαν στο τμήμα της Εθνικής οδού, λίγο πριν τη διασταύρωση προς Δάρα – Δροσιά μέχρι την έξοδο του  Ριζόμυλου προς Πύλο.  Στο σημείο αυτό θα ολοκληρώσει ασφαλτικές εργασίες σε μήκος 200 μ. προς Δάρα, 300 μ. προς Πεταλίδι και 1000μ. επί της εθνικής οδού.  Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Στάθης Αναστασόπουλος επισκέφθηκε το έργο, το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου, παρακολούθησε τις εργασίες και δήλωσε ότι: «ένα πολύ σημαντικό έργο αρχίζει παρεμβαίνοντας σε ένα κομβικό σημείο του οδικού μας δικτύου, με πολλά προβλήματα από το παρελθόν. Προηγήθηκαν από άλλη εργολαβία εργασίες διευθέτησης των ομβρίων και ολοκληρώνεται με την παρούσα εργολαβία η βελτίωση της οδικής ασφάλειας.

Την παρούσα χρονική στιγμή έγινε η αποξήλωση του παλαιού ασφαλτοτάπητα, ενώ όταν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν θα γίνουν και οι ασφαλτικές εργασίες. Τέλος το έργο θα συνεχίσει τις παρεμβάσεις του και στις υπόλοιπες θέσεις που προβλέπονται από τη μελέτη του”.