Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2021 08:21

Άτομα για την καθαριότητα, φύλαξη και ασφάλεια σχεδιάζει να τοποθετήσει στη Νέδα η Περιφέρεια

Προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σκοπεύει να συνάψει η Περιφέρεια Πελοποννήσου, για την ευταξία και ασφάλεια στη Νέδα, το ποτάμι ανάμεσα στις δύο Περιφέρειες. Χθες το βράδυ, στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, ανακοίνωσε ότι στο πλαίσιο της Προγραμματικής Σύμβασης αυτής σχεδιάζεται η πρόσληψη δύο ή τριών ατόμων, που θα έχουν σκοπό να διατηρούν το χώρο καθαρό -προφανώς εννοείται η περιοχή από το Πλατανιώτικο πετρογέφυρο μέχρι τους καταρράκτες- και να βοηθούν τους πεζοπόρους που χρειάζονται βοήθεια…

Ο κ. Νίκας ανέφερε ότι υπάρχει ευθύνη για την ασφάλεια των πεζοπόρων και σημείωσε ότι και ο ίδιος είχε μια δύσκολη εμπειρία πριν από χρόνια στη Νέδα, όταν την επισκέφθηκε με έναν φίλο του ο οποίος έπαθε τραυματισμό στο πόδι και ο περιφερειάρχης χρειάστηκε να τον μεταφέρει έξω από το ποτάμι. 

Ο κ. Νίκας σημείωσε ότι στη Νέδα “υπάρχουν σκουπίδια, υπάρχουν συνάνθρωποι που δεν σέβονται το χώρο, υπάρχει μια αναρχία, με την καλή έννοια, χιλιάδες επισκέπτες και ο καθένας κάνει ό,τι θέλει και όπου βρει. Αυτή την κατάσταση θα κληθούν να διαχειριστούν τα άτομα που θα τοποθετηθούν στη Νέδα, σύμφωνα με όσα προκύπτουν από την ανακοίνωση του περιφερειάρχη. 

Σημειώνεται ότι ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε στη Νέδα μετά από ενημέρωση που ζήτησε ο Θανάσης Πετράκος, επικεφαλής της Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου, ύστερα από την επιστολή που έστειλαν στον περιφερειάρχη οι ξενοδόχοι και ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων της Τριφυλίας για την ανάγκη λήψης μέτρων προστασίας της Νέδας και βελτίωσης της πρόσβασης σε αυτή. 

Στ.Μ.