Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2012 01:27

Μικρή συμμετοχή στις εκλογές και νίκη της παράταξης «Εργαζόμενοι ΟΤΑ»

φωτό αρχείου φωτό αρχείου

ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 
Λιγότεροι και από τους μισούς δημοτικούς υπαλλήλους της Μεσσηνίας, που συνολικά ανέρχονται σε 938, συμμετείχαν χθες, Τρίτη, στις εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών εκπροσώπων τους στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο. Στις εκλογές κυριάρχησε η γραμμή της παράταξης «Εργαζόμενοι ΟΤΑ» (Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ), ενώ η «Αγωνιστική Κίνηση» (ΚΚΕ) δεν κατάφερε να βγάλει υποψήφιό της.

Από τους μόνιμους υπαλλήλους στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο εκλέγονται οι Ευστράτιος Χρυσαφίδης, από το Δήμο Μεσσήνης, και Σπύρος Σαρδέλης, από το Δήμο Καλαμάτας. Από τους ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου εκλέγεται η Βιολέτα Αργύρη, από το Δήμο Καλαμάτας.
Από τους 938 εγγεγραμμένους ψήφισαν οι 462 και βρέθηκαν 21 άκυρα και λευκά. Οι υποψήφιοι της παράταξης «Εργαζόμενοι ΟΤΑ» πήραν 392 ψήφους και οι υποψήφιοι της «Αγωνιστικής Κίνησης» 49.
Στο Δήμο Καλαμάτας οι «Εργαζόμενοι ΟΤΑ» πήραν 133 ψήφους και η «Αγωνιστική Κίνηση» 22, στο Δήμο Μεσσήνης 92 και 8, στο Δήμο Τριφυλίας 52 και 5, στο Δήμο Πύλου-Νέστορος 67 και 12, στο Δήμο Οιχαλίας 25 και 2 και στο Δήμο Δυτικής Μάνης 23 και 0.