Τετάρτη, 31 Μαρτίου 2021 15:57

Κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση για τα σκουπίδια στην Καλλιρρόη και από τους Αγροτοκτηνοτροφικούς Συλλόγους

ΚΟΝΤΟΒΟΥΝΙΩΝ, ΜΕΣΣΗΝΗΣ, ΧΑΝΔΡΙΝΟΥ 
Τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση που προγραμματίζεται για την Κυριακή στις 12 το μεσημέρι στην Εθνική Οδό Τσακώνας-Καλού Νερού, ενάντια στην ενεργοποίηση της σύμβασης για την ανάθεση της διαχείρισης και εκμετάλλευσης των απορριμμάτων σε ιδιωτικό όμιλο, η οποία προβλέπει και τη λειτουργία μονάδας απορριμμάτων στην Καλλιρρόη, ανακοίνωσαν με κοινή τους δήλωση οι Αγροτοκτηνοτροφικοί Σύλλογοι Κοντοβουνίων, Μεσσήνης και Χανδρινού. Υπογραμμίζουν ότι την ώρα που οι μικρομεσαίοι αγρότες ξεκληρίζονται από τις εφαρμοζόμενες πολιτικές η κυβέρνηση “σπρώχνει εκατομμύρια ευρώ σε "πράσινες μπίζνες" που οδηγούν τον τόπο και τη γύρω περιοχή σε ένα απέραντο νεκροταφείο σκουπιδιών το οποίο θα ακριβοπληρώνουν τα λαϊκά νοικοκυριά”....

Πιο συγκεκριμένα οι Αγροτοκτηνοτροφικοί Σύλλογοι Κοντοβουνίων, Μεσσήνης και Χανδρινού δήλωσαν: “Οι αγροτοκτηνοτροφικοί σύλλογοι συμπαραστέκονται και συμμετέχουν στην διαμαρτυρία που καλούν τοπικοί φορείς για το εργοστάσιο σκουπιδιών στην Καλλιρρόη.

Την στιγμή που οι αγρότες της περιοχής πλήττονται από ζημίες λόγω του πάγου στα ελαιόδεντρα, από τον καταρροϊκό πυρετό και τις συνέπειες του στο κοπάδια τους, από τις εξευτελιστικές τιμές σε όλα τα προϊόντα (γάλα, κρέας ,λάδι κ.α.) αλλά και από τις συνέπειες της πανδημίας, η κυβέρνηση συνεχίζει προκλητικά να τους αφήνει αβοήθητους και την ίδια ώρα να σπρώχνει εκατομμύρια ευρώ σε "πράσινες μπίζνες" που οδηγούν τον τόπο και τη γύρω περιοχή σε ένα απέραντο νεκροταφείο σκουπιδιών το οποίο θα ακριβοπληρώνουν τα λαϊκά νοικοκυριά.

Καλούμε τους αγρότες της περιοχής να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, όλοι στην κινητοποίηση την Κυριακή 4 Απρίλη 12.00 το μεσημέρι, στην Εθνική Οδό Τσακώνας-Καλού Νερού μετά τον κόμβο της Καλλιρρόης. 

Να φύγει από την μέση η επιχειρηματική δραστηριότητα, δηλαδή το κέρδος και η διαχείριση των απορριμμάτων να γίνεται από ενιαίο κρατικό φορέα, με πολιτικές μείωσης της παραγωγής απορριμμάτων, με διαλογή στην πηγή, ανακύκλωση, κομποστοποίηση και ταφή του υπολείμματος σε ΧΥΤΥ, που με ευθύνη του κράτους και με επιστημονικά κριτήρια να γίνεται η χωροθέτησή τους. Μόνο τότε μπορεί να γίνεται πραγματικά ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων, με σεβασμό στο περιβάλλον, στην τσέπη και στην υγεία των κατοίκων”.