Δευτέρα, 05 Απριλίου 2021 09:00

Ομοσπονδία Συλλόγων “Επικούριος Απόλλων”: Όχι σκουπιδεργοστάσιο απέναντι από τον τόπο γέννησης του Κολοκοτρώνη

Κωνσταντίνος Καράμπελας Κωνσταντίνος Καράμπελας

ΚΑΛΛΙΡΡΟΗ 
Την αντίθεσή της με την κατασκευή μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων και Χώρου Υγειονομικής Ταφής στην Καλλιρρόη, απέναντι από τον τόπο γέννησης του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, υπογραμμίζει η Ομοσπονδία Συλλόγων Χωριών Ορεινής Μεσσηνίας “Ο Επικούριος Απόλλων”. Σημειώνεται ότι στην κινητοποίηση κατοίκων της Άνω Μεσσηνίας ενάντια στο συγκεκριμένο σχεδιασμό παραβρέθηκε και χαιρέτησε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Κωνσταντίνος Καράμπελας…

Μάλιστα ο Κωνσταντίνος Καράμπελας τόνισε ότι η Ομοσπονδία συμπαρίσταται στον αγώνα για την αποτροπή υλοποίησης αυτού του σχεδιασμού, ενώ ζήτησε τη συμπαράσταση στον αγώνα που δίνει η περιοχή της Είρας, για την αποτροπή της εγκατάστασης γιγαντιαίων ανεμογεννητριών στο ιερό βουνό του Λύκαιου όρους. 

Η Ομοσπονδία σε ανακοίνωσή της σημειώνει: “Να μην γίνει Χ.Υ.Τ.Υ. και σκουπιδοεργοστάσιο στην Καλλιρρόη Μεσσηνίας, απέναντι από το Ραμοβούνι (3,5 χιλ.), τον τόπο γέννησης του Κολοκοτρώνη.

Την συμπαράστασή της στις κινητοποιήσεις των φορέων και των κατοίκων της Άνω Μεσσηνίας, εκφράζει η Ομοσπονδία Συλλόγων Χωριών Ορεινής Μεσσηνίας « Ο ΕΠΙΚΟΥΡΙΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝ», για να μην γίνει Χ.Υ.Τ.Υ. και σκουπιδοεργοστάσιο, στην Καλλιρρόη Μεσσηνίας.

Την χρονιά που η χώρα μας γιορτάζει τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, η σύγχρονη Ελλάδα κατασκευάζει Χ.Υ.Τ.Υ. και σκουπιδοεργοστάσιο, στην Καλλιρρόη Μεσσηνίας, απόσταση 3,5 χιλιομέτρων απέναντι από το μνημείο που βρίσκεται στο Ραμοβούνι, τον τόπο γέννησης του πρωταγωνιστή της Θεόδωρου Κολοκοτρώνη”.