Τρίτη, 18 Μαϊος 2021 09:40

Ιεράρχησε ο Δήμος Μεσσήνης τις προτεραιότητές του για τον “Αντώνη Τρίτση”: Πρώτο έργο η αγροτική οδοποιία

Φακέλους έργων συνολικού προϋπολογισμού 20 εκατομμυρίων ευρώ έχει ετοιμάσει ο Δήμος Μεσσήνης για το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” όμως με τα “πλαφόν” που τέθηκαν από την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών η συνολική χρηματοδότηση που δικαιούται για έργα έχει υπολογιστεί στα 12 εκατ. ευρώ περίπου. Χθες, η Οικονομική Επιτροπή προχώρησε στην προτεραιοποίηση των προτάσεων του Δήμου και ως πρώτη προτεραιότητα τέθηκε έργο βελτίωσης της αγροτικής οδοποιίας του Δήμου Μεσσήνης…

Ακολουθούν το έργο του Φιλοσοφικού Κέντρου Μεσσήνης, η συντήρηση των σχολικών κτιρίων του Δήμου, η εκπόνηση μελετών για αναπτυξιακά έργα και συγκεκριμένα για την ασφαλτόστρωση αγροτικών δρόμων που διασυνδέουν τοπικές κοινότητες, για τον βιολογικό καθαρισμό στην Αρχαία Μεσσήνη και την Αρσινόη, για τη δημιουργία βρεφονηπιακού σταθμού στη Μεσσήνη. Επίσης στις προτεραιότητες βρίσκεται έργο βελτίωσης των υποδομών ύδρευσης στο Δήμο Μεσσήνης. 

Από εκεί και πέρα, εφόσον υπάρξει δυνατότητα εξασφάλισης υψηλότερης χρηματοδότησης ο Δήμος Μεσσήνης θα επιδιώξει να εντάξει στο “Αντώνης Τρίτσης” τον εκσυγχρονισμό των ηλεκτρονικών και ψηφιακών υπηρεσιών του Δήμου, τη δημιουργία γωνιών ανακύκλωσης, τη βελτίωση της διαχείρισης ενέργειας σε αντλιοστάσια του Δήμου. 

Σημειώνεται ότι ο Δήμος αποφάσισε να υποβληθούν προτάσεις για χρηματοδότηση από το πρόγραμμα εκδόσεων στο πλαίσιο της επετείου του 1821 καθώς και για την αντισεισμική προστασία κτιρίων του Δήμου. Τα έργα αυτών των κατηγοριών δεν εντάσσονται στις κατηγορίες για τις οποίες έχει τεθεί πλαφόν χρηματοδότησης. 

Κατά τη συζήτηση του θέματος στην Οικονομική Επιτροπή ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Τάσος Τσερπές, ανέφερε ότι η κατάσταση με το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” δεν είναι και τόσο ευοίωνη, ευχήθηκε όμως ο σχεδιασμός να υλοποιηθεί, υπογραμμίζοντας ότι οι Δήμοι δεν έχουν άλλους πόρους για την υλοποίηση έργων. 

Από την πλευρά του ο δήμαρχος και πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, Γιώργος Αθανασόπουλος, απάντησε ότι με το πλαφόν που τέθηκε ουσιαστικά διασφαλίζεται η χρηματοδότηση έργων σε όλους τους Δήμους. 

Στ.Μ.