Πέμπτη, 27 Μαϊος 2021 08:00

Η Περιφέρεια έκλεισε το ΚΤΕΟ στη Μεσσήνη! - Το τέλος μιας προαναγγελθείσας επιλογής

Το κλείσιμο του Δημόσιου ΚΤΕΟ στη Μεσσήνη, ανακοίνωσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου, η οποία όμως επικαλείται λόγους που δεν πείθουν σε καμία περίπτωση. “Το δημόσιο ΚΤΕΟ Μεσσήνης της Π.Ε. Μεσσηνίας υπολειτουργεί λόγω µη επαρκούς επανδρωµένου και πιστοποιηµένου προσωπικού και της μειωμένης προσέλευσης κοινού” σημειώνεται συγκεκριμένα στην απόφαση του κλεισίματος. Όμως στο ΚΤΕΟ υπήρχε προσωπικό και τόσο η σημερινή όσο και η προηγούμενη περιφερειακή αρχή το απέσπασαν σε άλλα τμήματα της Διεύθυνσης Μεταφορών. Επιπλέον με απόφαση της περιφερειακής αρχής το ΚΤΕΟ λειτουργούσε μόνο κάθε Τετάρτη, απόφαση που ουσιαστικά απέτρεπε τους πολίτες από το να επιλέξουν το Δημόσιο ΚΤΕΟ για τον τεχνικό έλεγχο του οχήματός τους. Το κλείσιμο του ΚΤΕΟ ήταν μια επιλογή που είχε προαναγγελθεί εδώ και πολύ καιρό με διάφορες αποφάσεις εις βάρος της εύρυθμης συνέχισης της λειτουργίας του…

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου ανακοίνωσε σχετικά: “Στη συγκρότηση πίνακα ελεγκτών των των ιδιωτικών ΚΤΕΟ προέβη η Περιφέρεια Πελοποννήσου με σχετική απόφαση του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα.

Ο πίνακας απαρτίζεται από τους πιστοποιημένους ελεγκτές ΚΤΕΟ Γιώργο Παπαδόπουλο (ΤΕ Μηχανικών), Αθανασία Οικονομοπούλου (ΤΕ Μηχανικών), Πέτρο Ηλιόπουλο (ΤΕ Μηχανικών) και Αριστομένη Σταυρόπουλο (ΔΕ Μηχανικών).

Οι επιτροπές, τονίζεται στην απόφαση, έχουν αρμοδιότητα ελέγχου σε όλα τα ιδιωτικά ΚΤΕΟ της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Εξ άλλου, με άλλη απόφαση, παύει η λειτουργία του δημοσίου ΚΤΕΟ Μεσσήνης, “µόνο κατά το τεχνικό του µέρος που αφορά τον οδικό τεχνικό έλεγχο των οχημάτων, επιτρέποντας µόνο την λειτουργία της γραμμµατειακής του υποστήριξης”.

Οπως αναφέρεται στο σκεπτικό της εν λόγω απόφασης, “το δημόσιο ΚΤΕΟ Μεσσήνης της Π.Ε. Μεσσηνίας υπολειτουργεί λόγω µη επαρκούς επανδρωµένου και πιστοποιηµένου προσωπικού και της μειωμένης προσέλευσης κοινού”.