Τετάρτη, 02 Ιουνίου 2021 21:57

Ικανοποιητικοί οι ρυθμοί του έργου αντιδιαβρωτικής προστασίας στην Αίπεια, σύμφωνα με τον δήμαρχο Μεσσήνης

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ 
Το έργο της αντιδιαβρωτικής προστασίας στην Αίπεια και τις περιουσίες των κατοίκων θα απαλλάξει από τους κινδύνους αλλά και την παραλία θα αναβαθμίσει τουριστικά, σημείωσε ο δήμαρχος Μεσσήνης, Γιώργος Αθανασόπουλος, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα το έργο, φορέας υλοποίησης του οποίου είναι η Περιφέρεια Πελοποννήσου…

Ο δήμαρχος διαπίστωσε, όπως σημειώνει ο Δήμος σε σχετικό δελτίο Τύπου, “ότι το έργο προχωράει με ικανοποιητικούς ρυθμούς, έχουν εξελιχθεί σε μεγάλο βαθμό οι απαιτούμενες εργασίες και όπως όλα δείχνουν θα ολοκληρωθεί με ομαλό τρόπο. 

Είναι αυτονόητα τα οφέλη που θα προκύψουν στο παραλιακό μέτωπο από την περάτωση του έργου καθώς θα αποτραπεί η διάβρωση των ακτών και θα προστατευτεί η περιουσία των πολιτών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Επιπλέον θα δημιουργηθεί νέο παραλιακό μέτωπο το οποίο θα εμπλουτίζεται με την πάροδο των ετών, αναβαθμίζοντας την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.  

Υπενθυμίζεται ότι το έργο έχει προϋπολογισμό 3,5 εκατ. ευρώ και εκτείνεται σε μήκος 2 χλμ. περίπου.

«Η υλοποίηση του έργου στοχεύει πρωτίστως στην προστασία της παράκτιας ζώνης από τη διάβρωση που προκαλεί ο έντονος κυματισμός. Ήταν έκδηλη η ανάγκη παρέμβασης, με την οποία θα αναβαθμιστεί και θα προστατευτεί ουσιαστικά η ευρύτερη περιοχή, παρέχοντας πολλαπλά οικονομικά και τουριστικά κίνητρα», σημείωσε ο Δήμαρχος”.