Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2012 12:19

Απλήρωτοι υπάλληλοι από το Δήμο Τριφυλίας παρά τη δικαστική απόφαση

ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΚΟΛΛΙΑ
«Παίζει καθυστερήσεις» η δημοτική αρχή Τριφυλίας και ακόμη δεν έχει εφαρμόσει τελεσίδικη δικαστική απόφαση, η οποία επιβάλλει να πληρώσει δέκα υπαλλήλους της πρώην Δημοτικής Ενότητας Αετού για επίδομα που δικαιούνταν αλλά δεν τους καταβαλλόταν.

Οι δέκα υπάλληλοι προσέφυγαν στη δικαιοσύνη το 2009, για το μηνιαίο επίδομα ύψους 176 ευρώ περίπου, το οποίο έπρεπε να τους καταβάλλεται από το 2007. Το δικαστήριο τους δικαίωσε, η δημοτική αρχή δεν προσέφυγε προκειμένου να ανατρέψει την απόφαση, η οποία και τελεσιδίκησε. Το ίδιο διάστημα δικαιώνονταν, για το ίδιο αίτημα, υπάλληλοι από όλους σχεδόν τους Δήμους της χώρας. Προφανώς αυτός ήταν και ο λόγος που η δημοτική αρχή δεν προσέφυγε σε δευτεροβάθμιο δικαστήριο - ήταν μάλλον βέβαιο ότι δεν θα πετύχαινε κάτι.
Άλλωστε είχαν δικαιωθεί υπάλληλοι και από άλλες δημοτικές ενότητες του Δήμου Τριφυλίας. Οι πληροφορίες μας μάλιστα λένε ότι οι υπάλληλοι άλλων ενοτήτων ή και άλλων νομικών προσώπων του Δήμου Τριφυλίας έχουν ήδη πάρει ένα ποσό από τα χρήματα που αποφάσισε η δικαιοσύνη ότι πρέπει να πάρουν.
Υπάλληλοι της πρώην Δημοτικής Ενότητας Αετού με τους οποίους μιλήσαμε, εξέφρασαν τη μεγάλη τους απορία και πικρία για το γεγονός ότι η δημοτική αρχή δεν μεταχειρίζεται με τον ίδιο τρόπο όλους τους εργαζόμενους, όταν άλλους τους έχει καιροπετάξει και άλλους τους έχει ήδη πληρώσει.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε πάντως με το δήμαρχο Τριφυλίας, Κώστα Κόλλια, τόνισε ότι ζήτημα με τους δικαιωμένους υπαλλήλους της πρώην Ενότητας Αετού συζητήθηκε πρόσφατα στο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο αποφάσισε να καταβάλει τα οφειλόμενα σε δύο δόσεις. Η πρώτη θα δοθεί τον Ιανουάριο του 2013 και η δεύτερη αργότερα, χωρίς όμως να οριστεί ο μήνας.
Υπάρχουν παράπονα ότι ο δήμαρχος χειρίζεται το συγκεκριμένο ζήτημα με έναν απαξιωτικό τρόπο απέναντι τόσο σε δικαιούχους εργαζόμενους όσο και στο Σωματείο των Δημοτικών Υπαλλήλων της Μεσσηνίας. Ειδικότερα, αναφέρεται ότι ούτε σε αιτήσεις των υπαλλήλων για το συγκεκριμένο ζήτημα απαντά ούτε ενημέρωση παρέχει, ενώ δεν προσκάλεσε το Σωματείο στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, παρ’ ότι είχε υποβληθεί σχετικό αίτημα.
Ο ίδιος υποστήριξε ότι, εφόσον το ζήτημα θα έμπαινε σε πορεία αντιμετώπισης, δεν υπήρχε λόγος να κληθεί το Σωματείο στο Δημοτικό Συμβούλιο, τόνισε ότι θέλει να ανταποκριθεί σε όσα δικαιούνται οι εργαζόμενοι, σημείωσε όμως ότι πρέπει να λαμβάνεται υπόψιν και η οικονομική κατάσταση του Δήμου και γενικά της αυτοδιοίκησης.
Στ.Μ.