Τρίτη, 08 Ιουνίου 2021 11:38

Λάσκαρης: “Επί χρόνια παραμελημένες” αθλητικές εγκαταστάσεις και το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στον Άγιο Νικόλαο Μεσσήνης

Την κατάσταση που επικρατεί στις αθλητικές εγκαταστάσεις και στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, στον Άγιο Νικόλαο Μεσσηνίας, περιγράφει με παρέμβασή του ο Γιάννης Λάσκαρης, εκπρόσωπος της παράταξης “Επανεκκίνηση Δήμου Μεσσήνης” στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ο Γιάννης Λάσκαρης με σειρά φωτογραφιών δείχνει ότι η κατάσταση στις εγκαταστάσεις αυτές δεν είναι καθόλου καλή, ο ίδιος μιλά για κίνδυνο ατυχημάτων των αθλουμένων αλλά και πυρκαγιάς και ζητά να φροντίσει ο Δήμος Μεσσήνης τους σημαντικούς αυτούς χώρους…

Η παρέμβαση του Γιάννη Λάσκαρη έχει ως εξής: “Στα δύο χρόνια της θητείας  μου στο Δημοτικό Συμβούλιο έχω δώσει ιδιαίτερη έμφαση με σειρά παρεμβάσεων στην διαχείριση και την αξιοποίηση των δημόσιων χώρων. Ιδιαίτερα για τις υποδομές που εξυπηρετούν τους νέους και τα παιδιά του Δήμου και όσες από αυτές μπορούν να συμβάλλουν στην αναβάθμιση της εικόνας της πόλης, έχω τοποθετηθεί και δημόσια. Μετά από παρότρυνση νέων της Μεσσήνης προς αναζήτηση υπαίθριων γηπέδων ποδοσφαίρου 5Χ5 (καθώς της Μπούκας δεν αρκεί) και πραγματοποιώντας αυτοψία στις  αθλητικές εγκαταστάσεις στον Άγιο Νικόλαο αντίκρισα μια εικόνα που δυστυχώς προβληματίζει και δημιουργεί συνάμα δικαιολογημένη αγανάκτηση. Εκτός των γηπέδων τένις που βρίσκονται σε άριστη κατάσταση το γήπεδο 5Χ5 είναι σε άθλια κατάσταση και παραμένει έτσι πολλά χρόνια.

Σε αυτό το γήπεδο αν δεν υπάρξει αναβάθμιση τα παιδιά και οι νέοι κινδυνεύουν. Το γήπεδο μπάσκετ είναι παραμελημένο και έχει κυριευτεί σε μεγάλο μέρος από αγριόχορτα και υψηλή και επικίνδυνη για την εποχή βλάστηση. Σε πολλά σημεία του χώρου που καλύπτει το υπαίθριο αθλητικό αυτό συγκρότημα με τα γήπεδα υπάρχουν επικίνδυνα σημεία για ατυχήματα- καμένος κορμός  ξύλου παραμένει στην περιοχή  και  προμηνύει πόσο εύκολο είναι να βυθιστεί στη φωτιά η περιοχή. Δυστυχώς υπό την σκιά της εγκατάλειψης έχει κυριευτεί και το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής.

Χρειάζεται φροντίδα ρετουσάρισμα καθάρισμα και καινούργια περίφραξη. Είναι μια υποδομή υψηλών προδιαγραφών που μπορεί να λειτουργήσει και το καλοκαίρι και φυσικά να αποτελέσει σημείο αναψυχής και εκπαίδευσης για τα παιδιά ακόμη και γειτονικών Δήμων. Δήμος, Σύλλογοι Γονέων ακόμη και διάφοροι φορείς αλλά και η Τροχαία θα μπορούσαν σε κοινή διαβούλευση να καταθέσουν τις εκτιμήσεις τους και τις ιδέες τους για τον τρόπο λειτουργίας του.  Συνοψίζοντας την δημόσια τοποθέτηση μου σε αυτό το σημαντικό ζήτημα, οφείλω να επισημάνω πως  χρήζει μέριμνας αυτός ο χώρος που παραμένει χρόνια τώρα παραμελημένος αλλά κυρίως πρέπει να εκμηδενισθεί ο κίνδυνος ατυχήματος και πρόκλησης πυρκαγιάς.