Τρίτη, 08 Ιουνίου 2021 15:06

Στο Ψάρι έχουν νέο δίκτυο ύδρευσης αλλά υδρεύονται από το παλιό με αμιαντοσωλήνες!...

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟ ΟΙΧΑΛΙΑΣ 
Το αυτονόητο ζητούν, με ψήφισμά τους, από το Δήμο Οιχαλίας, κάτοικοι του Ψαρίου, οι οποίοι συμμετείχαν σε συνέλευση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο με πρωτοβουλία επιτροπής Ψαρραίων. Ζητούν να διακοπεί επιτέλους η υδροδότηση από το παλιό δίκτυο με τους αμιαντοσωλήνες και να λειτουργήσει το καινούργιο δίκτυο, το οποίο έχει κατασκευαστεί εδώ και χρόνια αλλά μένει ανενεργό! Με το ψήφισμά τους οι κάτοικοι ζητούν η σύνδεση του νέου δικτύου με τη δεξαμενή να γίνει χωρίς κόστος για εκείνους, όπως επίσης αιτούνται το πάγωμα των δημοτικών τελών μέχρι να λειτουργήσει το καινούργιο δίκτυο ύδρευσης αλλά και να ανακληθεί η απόφαση για την αύξηση των τελών κατά 30%. 

Το ψήφισμα κατοίκων του Ψαρίου έχει ως εξής: 

“Παρακολουθούμε με μεγάλη ανησυχία και αγωνία, εδώ και αρκετά χρόνια, την τραγική κατάσταση που βρίσκεται το δίκτυο ύδρευσης του χωριού μας. Η ύδρευση του χωριού μας, σύμφωνα και με έγγραφα που έχουμε στην κατοχή μας, γίνεται μέσα από το παλαιό δίκτυο των αμιαντοσωλήνων, αν και έχει τοποθετηθεί νέο δίκτυο πλαστικών σωλήνων. Όλο το προηγούμενο διάστημα, η Δημοτική αρχή, μας εμπαίζει, μεταθέτοντας τις ευθύνες σε προηγούμενες Διοικήσεις και στο τέλος μέσω του Αντιδημάρχου, στους κατοίκους οι οποίοι «δεν έχουν ζητήσει την ένωση των παροχών με το νέο δίκτυο». Επιβεβαιώνεται το γεγονός της ύπαρξης των αμιαντοσωλήνων και με τις πάνω από 200 υπογραφές κατοίκων ότι το πρόβλημα αφορά το σύνολο των συνδέσεων και όχι μόνον μερικές περιπτώσεις όπως ισχυρίζεται η Δημοτική Αρχή. Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους τους κατοίκους, στους Συλλόγους, στους Τοπικούς, Δημοτικούς και περιφερειακούς Συμβούλους, να πάρουν θέση και να στηρίξουν το Δίκαιο αίτημά μας.

Καλούμε την Δημοτική Αρχή να πάρει άμεσα μέτρα για κατάργηση τώρα του παλαιού δικτύου των αμιαντοσωλήνων και σύνδεση της Δεξαμενής με το νέο δίκτυο χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση των Δημοτών.

Πάγωμα των ανταποδοτικών τελών μέχρι την πλήρη κατάργηση του παλαιού δικτύου και τη σύνδεση με το νέο.

Ζητάμε την άρση της απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής για αύξηση των ανταποδοτικών Δημοτικών τελών κατά 30%.

Οργανώνουμε την αντίδρασή μας με συνέντευξη τύπου στον τοπικό και όχι μόνον τύπο και στα ΜΜΕ.

Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό, και απαιτούμε ΚΑΘΑΡΟ ΚΑΙ ΦΘΗΝΟ ΝΕΡΟ για όλους τους Δημότες”.