Παρασκευή, 11 Ιουνίου 2021 13:33

Εθελοντές δημιούργησαν “πράσινη γωνιά” για την ανακύκλωση απορριμμάτων στη Στούπα

ΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΙΟΥΝΗ 
Τη δημιουργία “πράσινης γωνιάς” στη Στούπα, στην οποία κάτοικοι και επαγγελματίες μπορούν να αφήνουν τα ανακυκλώσιμα απορρίμματά τους, σε μια προσπάθεια να μειωθεί ο όγκος των απορριμμάτων που οδηγούνται για διαχείριση από το Δήμο, ανακοίνωσε η πρόεδρος του Συλλόγου “Καθαρή Μάνη”, Σοφία Χριστοφιλοπούλου. Η “πράσινη γωνιά” θα τεθεί σε λειτουργία την Παρασκευή 18 Ιούνη και η πρόεδρος του Συλλόγου καλεί τους κατοίκους της περιοχής να στηρίξουν το εγχείρημα που αποσκοπεί στη μείωση της επιβάρυνσης του περιβάλλοντος από τη διαχείριση των απορριμμάτων…

Η “πράσινη γωνιά” έχει δημιουργηθεί από εθελοντές στον κεντρικό δρόμο Στούπας -Αγίου Νικολάου. Όπως σημειώνει η κ. Χριστοφιλοπούλου πρόκειται για “δημιουργία εθελοντών του συλλόγου Καθαρής Μάνης αλλά και πολλών άλλων κατοίκων (αλλοδαπων και Ελλήνων) οι οποίοι με πολύ προθυμία και χαρά χορήγησαν το χώρο τους, τον χρόνο τους, ότι πόσο μπορούσε ο καθένας κτλ προκειμένου να ολοκληρωθεί η κατασκευή αυτή. Στην πράσινη γωνιά θα δεχόμαστε ότι ανακυκλώνεται στον μπλε κάδο δηλαδή χαρτί αλουμίνιο πλαστικό γυαλί, όλα πρέπει να είναι καθαρά και συμπιεσμένα”. 

Η “πράσινη γωνιά” θα λειτουργεί καθημερινά από Δευτέρα μέχρι και Παρασκευή, από τις εννιά το πρωί μέχρι τη μία μετά το μεσημέρι και επιπλέον κάθε Τετάρτη από τις πέντε το απόγευμα μέχρι τις οχτώ το βράδυ. 

Η πρόεδρος του Συλλόγου “Καθαρή Μάνη” σημειώνει ότι “οι εθελοντές θα επιβλέπουν το σωστό διαχωρισμό των ανακυκλώσιμων, θα καθοδηγούν τον κόσμο πως να βελτιώσει την ποιότητά της ανακύκλωσης στο σπίτι του αλλά και θα δίνουν συμβουλές για την απομάκρυνση των οργανικών από τα απορρίμματα και την ρίψη αυτών στον κομποστοποιητή ή στον κήπο ή για τροφή ζώων. Ο στόχος είναι με τον διαχωρισμό των σκουπιδιών μας στο σπίτι και στην εργασία να μένει ένα πολύ μικρό υπόλειμμα το οποίο θα πηγαίνει στον κατάλληλο χώρο για επεξεργασία από τον Δήμο.

Καλούμε λοιπόν τους κατοίκους του δήμου Δυτικής Μάνης να φέρνουν την ανακύκλωση τους στην πράσινη Γωνιά και ευχαριστούμε πάρα πολύ όσους έχουν συνεισφέρει στην κατασκευή της. Θα ανακοινωθούν σύντομα τα ονόματα των δωρητών και των εθελοντών που εργάστηκαν  ή βοήθησαν με πολλή προθυμια και αυταπάρνηση”.