Παρασκευή, 02 Ιουλίου 2021 10:08

Ο παραλογισμός της μη λειτουργίας του νέου δικτύου ύδρευσης στο Ψάρι έφτασε στη Βουλή με ερώτηση του ΚΚΕ

Το εντελώς παράλογο θέμα να έχει κατασκευαστεί στο Ψάρι του Δήμου Οιχαλίας εδώ και χρόνια νέο δίκτυο ύδρευσης αλλά η υδροδότηση να γίνεται από το παλιό δίκτυο, που αποτελείται και από αμιαντοσωλήνες, έθεσαν με ερώτησή τους στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος και Νίκος Παπαναστάσης.

Η ερώτηση απευθύνεται στον υπουργό Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη και έχει ως εξής: “Μεγάλη ανησυχία προκαλεί στους κατοίκους της Τοπικής Κοινότητας Ψαρίου Μεσσηνίας Δήμου Οιχαλίας η κατάσταση με το δίκτυο ύδρευσης της κοινότητας.

Ανησυχούν γιατί παρά τις προειδοποιήσεις για τις επιπτώσεις της χρήσης αμιάντου στην υγεία, η ύδρευση συνεχίζει να γίνεται μέσα από το παλαιό δίκτυο των αμιαντοσωλήνων, αν και έχει τοποθετηθεί νέο δίκτυο πλαστικών σωλήνων.

Η επίκληση αρμοδίων ότι δεν έχουν γίνει αιτήσεις από τους κατοίκους για σύνδεση με το νέο δίκτυο δεν πείθει. Με δεδομένο ότι το νερό είναι δημόσιο αγαθό, οι κάτοικοι έχουν δικαίωμα για καθαρό και φτηνό νερό και η πολιτεία έχει υποχρέωση να το παρέχει

Ερωτάται ο κ. Υπουργός,τι μέτρα θα λάβει για να προχωρήσει η σύνδεση όλων των παροχών, χωρίς κόστος και γραφειοκρατικά εμπόδια με το νέο δίκτυο ύδρευσης με πλαστικές σωλήνες και να σταματήσει να χρησιμοποιείται το παλαιό δίκτυο με αμιαντοσωλήνες;”