Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2021 14:21

Φιλιατρά: “Σώστε την πλατεία μας”!

ΔΗΜΟΣ-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΑΝΑΠΛΑΣΗ 3,28 ΕΚΑΤ.ΕΥΡΩ...
“Σώστε την πλατεία μας” φωνάζει συλλογικότητα πολιτών στα Φιλιατρά, η οποία συλλέγει υπογραφές και ετοιμάζεται να προσφύγει στη δικαιοσύνη προκειμένου να ματαιώσει τα σχέδια του Δήμου Τριφυλίας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Η πλατεία των Φιλιατρών είναι ίσως η καλύτερη της Μεσσηνίας μαζί με της Μεσσήνης και όμως Δήμος και Περιφέρεια αποφάσισαν να την “πειράξουν” διαθέτοντας το τεράστιο ποσό των 3.280.000 ευρώ, σαν να περισσεύουν τα χρήματα και σαν να μην υπάρχουν άλλες ανάγκες στα Φιλιατρά…

Η συλλογικότητα “Φίλων της Πλατείας και Πεζόδρομου” σε παρέμβασή της υπογραμμίζει: “Ως απλοί πολίτες των Φιλιατρών του Καλλικρατικού Δήμου Τριφυλίας εναντιωνόμαστε στην επικείμενη ριζική εκ βάθρων ανάπλαση της Κεντρικής Πλατείας Φιλιατρών που επιχειρεί να κάνει η Δημοτική αρχή συνάπτοντας Προγραμματική Σύμβαση με την Περιφέρεια Πελοποννήσου ύψους 3.280.000 ευρώ, ποσόν υπέρογκο που προορίζεται μόνο για ένα έργο βιτρίνας, ένα έργο μη χρήσιμο, ένα έργο σπατάλης. Τα χρήματα πρέπει να διατεθούν για τις αληθινές ανάγκες της πόλης.

   Πιστεύουμε ότι η Πλατεία χρειάζεται απλές και ήπιες παρεμβάσεις όπως:

  • τη διευθέτηση των περγόλων,
  • τον εμπλουτισμό του αστικού πρασίνου
  • τη συντήρηση του Φλωρεντιανού Συντριβανιού, πάντα και μόνο υπό την εποπτεία του Υπουργείου Πολιτισμού
  • την ανάπλαση της Παιδικής Χαράς, 
  • την επανατοποθέτηση των μαρμάρινων κρουνών στις θέσεις που προϋπήρχαν

 Μια Πλατεία η μελέτη της οποίας έχει πάρει το 2ο βραβείο στο διαγωνισμό αρχιτεκτονικής Biennale της Σόφιας, δεν θέλουμε και δεν πρέπει να αλλοιωθεί.

ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΦΘΕΙ ΚΑΘΕ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΕΝΟΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟΥ ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΩΝ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ. ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΝΟΜΙΜΟ ΜΕΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΟ ΑΥΤΟ”.

Σημειώνεται ότι η Συλλογικότητα των “Φίλων της Πλατείας και Πεζόδρομου” συγχαίρει και επικροτεί τους πολίτες των Γαργαλιάνων, που και εκείνοι “υπερασπίζονται την Πλατεία τους και κατά συνέπεια την πόλη τους και την ορθολογιστική διαχείριση των χρημάτων του δημοσίου”.

Στ.Μ.