Παρασκευή, 04 Ιανουαρίου 2013 16:39

Ο Μητροπολίτης Μάνης έρχεται στην Αβία για τα Θεοφάνια και όχι μόνον…

ΜΕΤΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΑΠΟΣΧΙΣΗΣ
Στην Αβία, οι εκπρόσωποι της οποίας επιθυμούν την απόσχισή της από τη Μάνη και την προσάρτησή της στην Καλαμάτα, θα έρθει την Κυριακή ο Μητροπολίτης Μάνης, Χρυσόστομος, για τα Θεοφάνια και τον αγιασμό των υδάτων…

Η επίσκεψη του Μητροπολίτη κεντρίζει το ενδιαφέρον, καθώς δεν αποκλείεται να απαντήσει και στα βέλη που εξαπέλυσε πρόσφατα ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, για τους «Μανιατάρχες», για «ιδιοτελείς» που σε κάθε ευκαιρία ψάλλουν ύμνους διαφορετικούς από τον εθνικό ύμνο κ.λπ.
Ο Δήμος Δυτικής Μάνης, σε μια προσπάθεια να δείξει στους κατοίκους της Κοινότητας Αβίας (Αρχοντικό, Παλιόχωρα, Ακρογιάλι, Μεγάλη Μαντίνεια) ότι η περιοχή είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του Δήμου, έχει διοργανώσει λαμπρό εορτασμό των Θεοφανίων.
Όπως σημειώνεται σε σχετικό δελτίο Τύπου: «Με τη δέουσα θρησκευτική λαμπρότητα θα τελεστεί και φέτος η εορτή των Θεοφανείων και του αγιασμού των υδάτων στο Δήμο Δυτικής Μάνης, την Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013.
Μετά τη Θεία Λειτουργία, η οποία θα πραγματοποιηθεί στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Παλιόχωρα Αβίας, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Μάνης κ.κ. Χρυσοστόμου, θα γίνει ο καθιερωμένος αγιασμός των υδάτων στην Παλιόχωρα Αβίας, παρουσία του Δημάρχου Δυτικής Μάνης, κ. Δημητρίου Γιαννημάρα και μελών του Δημοτικού Συμβουλίου».