Κυριακή, 06 Ιανουαρίου 2013 13:13

Οι ξένοι κάνουν οικονομικό πόλεμο στην Ελλάδα, είπε ο Μητροπολίτης της Μάνης

Δημήτρης Βαρελάς και Μαριτίνα Κόου Δημήτρης Βαρελάς και Μαριτίνα Κόου

ΘΕΟΦΑΝΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΟΧΩΡΑ
«Θα τρίβουν και πάλι τα μάτια τους οι ξένοι», είπε ο Μητροπολίτης Μάνης, Χρυσόστομος, το πρωί στην Παλιόχωρα της Αβίας, την οποία επέλεξε για να τελέσει τον αγιασμό των υδάτων. Ο Μητροπολίτης υποστήριξε ότι η κρίση θα ξεπεραστεί με την επιστροφή στις αξίες της ορθοδοξίας…

«Ψηλά τον αυχένα, δεν καμπτόμεθα, έχουμε αγκυροβόλιο» συνέχισε ο Μητροπολίτης, τονίζοντας ότι ο Θεός θα δεχτεί με αγάπη όσους επιστρέψουν στην εκκλησία, η οποία είπε ότι είναι η σωτηρία από την κρίση.
Ακόμη, ανέφερε ότι κατά της Ελλάδας γίνεται ένας οικονομικός πόλεμος, για τον οποίο είπε ότι είναι ο χειρότερος, αλλά πριν από αυτόν σημείωσε ότι προηγήθηκε ένας πόλεμος κατά των αξιών και της γλώσσας των Ελλήνων.
Στην τελετή παρέστησαν ο δήμαρχος Δυτικής Μάνης, Δημήτρης Γιαννημάρας, κάτοικοι της παραλιακής ζώνης της Αβίας, ενώ ακολούθως έγινε η ρίψη του σταυρού στη θάλασσα, στο «Βράχο», από τον ιερέα της Παλιόχωρας.
Το σταυρό έπιασε ο Δημήτρης Βαρελάς, ενώ βούτηξε και η Μαριτίνα Κόου, η οποία βρίσκεται ως επισκέπτρια στην περιοχή, ζει στην Αθήνα και δεν είχε σχεδιάσει να πέσει στη θάλασσα, αλλά το αποφάσισε τελευταία στιγμή.
Στ.Μ.