Τρίτη, 08 Ιανουαρίου 2013 20:28

Ποσό 300.000 ευρώ για το δρόμο Χώρας - Κορυφασίου από το ΤΕΟ

Ποσό 300.000 ευρώ για το δρόμο Χώρας - Κορυφασίου από το ΤΕΟ

ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΟΥ - ΝΕΣΤΟΡΟΣ
Σημαντικές επεμβάσεις στο δρόμο Χώρας - Κορυφασίου, ο οποίος δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση ενώ έχει μεγάλη τουριστική σημασία, πρόκειται να γίνουν το προσεχές διάστημα, με ποσό 300.000 ευρώ που εξασφαλίστηκε ύστερα από ενέργειες του Δήμου Πύλου - Νέστορος…

Όπως ενημέρωσε σήμερα ο Δήμος, το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ενέκρινε τη διάθεση των 300.000 ευρώ, τα οποία προέρχονται από το Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας (ΤΕΟ). Σημειώνεται ότι το τμήμα Χώρας - Κορυφασίου είναι κομμάτι της Εθνικής Οδού Πύργου - Μεθώνης.
Το έργο θα γίνει από το Δήμο Πύλου - Νέστορος, ενώ, όπως σημειώνεται στο σχετικό δελτίο Τύπου, ο Δήμος και ο δήμαρχος «είχαν φροντίσει να επιστήσουν την προσοχή των αρμόδιων υπηρεσιών και να κάνουν γνωστά τα σοβαρότατα προβλήματα που δημιουργεί το συγκεκριμένο τμήμα του εθνικού οδικού δικτύου, λόγω της ακαταλληλότητας του οδοστρώματος. Με έγγραφό του ο Δήμαρχος Πύλου - Νέστορος κ. Δημήτρης Καφαντάρης τον Οκτώβριο του 2012, τόνισε την ανάγκη άμεσης αντιμετώπισης του συγκεκριμένου προβλήματος καθώς τίθεται θέμα ασφαλείας των διερχομένων οδηγών. Επιπλέον, ο Δήμος Πύλου - Νέστορος αναπτύσσεται ταχέως και υπάρχει μεγάλη αύξηση του αριθμού των επισκεπτών, ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες».
Επίσης, στο δελτίο Τύπου σημειώνεται πως «το έργο θα συμβάλει ιδιαιτέρως στην περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής. Το συγκεκριμένο τμήμα του οδικού δικτύου συνδέει το Αρχαιολογικό Μουσείο της Χώρας με το χώρο του Ανακτόρου του Νέστορα και συνδράμει στην ενοποίηση των αρχαιολογικών μνημείων του Δήμου».