Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2013 18:58

Υπόσχεση για την αναστήλωση του ιστορικού πύργου Δουράκη στην Καστάνια της Μάνης

ΤΖΑΒΑΡΑΣ ΣΕ ΓΙΑΝΝΗΜΑΡΑ
Το εκπληκτικό μνημείο στο οποίο βρήκε καταφύγιο ο Κολοκοτρώνης την εποχή του διωγμού των κλεφτών, ο εντυπωσιακός αλλά ετοιμόρροπος πλέον πύργος του Δουράκη στην Καστάνια, ήταν το...

...κύριο θέμα της συζήτησης που είχαν χθες ο δήμαρχος Δυτικής Μάνης, Δημήτρης Γιαννημάρας, με τον αναπληρωτή υπουργό Πολιτισμού, Κώστα Τζαβάρα...Ο δήμαρχος παρουσίασε στον αναπληρωτή υπουργό τη μελέτη αποκατάστασης του ιστορικού πύργου και τον κάλεσε να μεριμνήσει, ώστε να εξασφαλιστεί χρηματοδότηση για την πραγματοποίηση του έργου και τη διάσωση του μνημείου.
Όπως σημειώνεται σε σχετικό δελτίο Τύπου του Δήμου Δυτικής Μάνης, «ο υπουργός κατανόησε την αξία του μνημείου και την ανάγκη άμεσης παρέμβασης για τη σωτηρία του και σε σύσκεψη υπηρεσιακών παραγόντων που κάλεσε εκείνη τη στιγμή, δόθηκε η εντολή για την ένταξή του.
Ο Δήμος Δυτικής Μάνης θέλει και δημόσια να ευχαριστήσει τον Αναπληρωτή Υπουργό, κ. Τζαβάρα, για τη λύση που έδωσε, προκειμένου να σωθεί αυτό το - μεγάλης αξίας - ιστορικό μνημείο, λέγοντάς του ότι θα βρίσκεται στη διάθεσή του για οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστεί».