Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2013 03:00

Καθαρισμός του παλιού μονοπατιού από τον Άγριλο μέχρι την Πολιανή

ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Διπλή ικανοποίηση θα νοιώσουν την Κυριακή τα μέλη και οι φίλοι του Ορειβατικού Συλλόγου Καλαμάτας. Θα διανύσουν μια πανέμορφη πεζοπορική διαδρομή αλλά και θα την καθαρίσουν στα σημεία που αυτό θα είναι απαραίτητο να γίνει…

Πρόκειται για το παλιό μονοπάτι από τον Άγριλο μέχρι την Πολιανή. Όπως γράφει ο Ορειβατικός Σύλλογος, «την Κυριακή 17-2-2013 διοργανώνεται πεζοπορία σε συνδυασμό με καθαρισμό μονοπατιού στην όμορφη περιοχή της βορειο-ανατολικής Μεσσηνίας, μεταξύ των χωριών Άγριλου και Πολιανής. Αρκετές εκπλήξεις περιμένουν αυτούς που θα λάβουν μέρος...
Η εκκίνηση θα γίνει στις 8:00 το πρωί της Κυριακής από τα γραφεία του Συλλόγου. Προορισμός το χωριό Άγριλος. Εκεί θα επισκεφτούμε παραδοσιακό ελαιοτριβείο όπου θα γίνει ξενάγηση και θα προσφερθεί τσάι. Στη συνέχεια θα περπατήσουμε στο ορεινό μονοπάτι με κατεύθυνση την Πολιανή. Πρόκειται για μια όμορφη διαδρομή σε μια ξεχασμένη γωνιά της Μεσσηνίας σε μεγάλο ύψος βόρεια του εντυπωσιακού φαραγγιού του "Τζιρορέματος".
Μαζί μας θα έχουμε εξοπλισμό (κλαδευτήρια, σκαπανικά κτλ) με στόχο να καθαρίσουμε σε όποια σημεία χρειάζεται το μονοπάτι αυτό (και στη περίπτωση βέβαια που ο καιρός το επιτρέπει). Ο εθελοντισμός είναι μια αρχή που βρίσκεται στη βάση της φιλοσοφίας του Συλλόγου μας. Και βέβαια η προστασία και ανάδειξη όμορφων διαδρομών είναι επίσης βασική επιδίωξή μας. Στη συγκεκριμένη περίπτωση αναμένεται να έχουμε και τη συμμετοχή συλλόγων της περιοχής.
Η πεζοπορία θα ολοκληρωθεί στην Πολιανή που βρίσκεται σε ένα όμορφο οροπέδιο στον Βορειο-δυτικό Ταΰγετο. Η Πολιανή εκτός από τα μήλα της είναι γνωστή και ως η γενέτειρα του Παπαφλέσσα. Εκεί πριν την αναχώρησή μας θα υπάρχει επίσης ένα σχετικό κέρασμα από τους ανθρώπους της περιοχής.
Πληροφορίες - δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία μας κάθε βράδυ μετά τις 9:00 (τηλ 2721097733) και στα τηλ. 6947684510, 6944574797, 6975875547».