Παρασκευή, 01 Μαρτίου 2013 17:01

Φιλική επίσκεψη μελών της καρναβαλικής επιτροπής Καλαμάτας στη Μεσσήνη…

Ο αντιδήμαρχος Γιώργος Δαβίλλας ξεναγεί μαθητές στην έκθεση με αποκριάτικες στολές του Νησιώτικου καρναβαλιού Ο αντιδήμαρχος Γιώργος Δαβίλλας ξεναγεί μαθητές στην έκθεση με αποκριάτικες στολές του Νησιώτικου καρναβαλιού

ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙΩΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ
Σαν φίλοι επισκέφθηκαν σήμερα τη Μεσσήνη και ευχήθηκαν στους συντελεστές του Νησιώτικου καρναβαλιού –που ξεκινά την Κυριακή με τον «Βασιλιά Άσωτο»- «καλές απόκριες», μέλη της καρναβαλικής επιτροπής του Καλαματιανού Καρναβαλιού…

Τη Μεσσήνη επισκέφθηκαν τα μέλη της καρναβαλικής επιτροπής της Καλαμάτας Δημήτρης Μπούχαλης, Αναστασία Μπελογιάννη, Χάρης Βγενής, Μαρία Σκουράκη και Δημήτρης Παναγόπουλος. Τους υποδέχτηκε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Γιώργος Δαβίλλας και τα μέλη της Νησιώτικης καρναβαλικής επιτροπής. Όπως σημειώνεται σε σχετικό δελτίο Τύπου του Δήμου Μεσσήνης, «η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε φιλικό κλίμα και σε πνεύμα  συνεργασίας και αναγνώρισης από πλευράς των εκπροσώπων της Καλαμάτας,  της ιστορικής διαχρονικότητας και εθιμικής πρωτοκαθεδρίας στο Νομό του νησιώτικου καρναβαλιού. Οι εκπρόσωποι των επιτροπών αντάλλαξαν τα προγράμματα των καρναβαλικών εκδηλώσεων Μεσσήνης και Καλαμάτας, ενώ ο αντιδήμαρχος τους κάλεσε επίσημα να συμμετέχουν στα καρναβαλικά δρώμενα της Μεσσήνης».
Σε ό,τι αφορά την  έναρξη του Νησιώτικου Καρναβαλιού, που έχει ιστορία 153 χρόνων (!), αυτή θα  γίνει στις 11 το πρωί της Κυριακής στην κεντρική πλατεία της Μεσσήνης με τον «Βασιλιά Άσωτο», τον οποίο θα πλαισιώσουν τα μέλη της Φιλαρμονικής της Μεσσήνης, τα οποία θα πραγματοποιήσουν  Μουσική Περαντζάδα με αποκριάτικους ρυθμούς για να προσκαλέσουν όλον τον κόσμο στην εναρκτήρια εκδήλωση. Ο «Βασιλιάς Άσωτος» θα σύρει πρώτος το χορό και μετά από αυτόν  το … «μαντίλι»  θα πάρει, στις 11.30 το πρωί, ο Σύλλογος «Η Χαρά του Παιδιού- Μεσσήνη», που θα παρουσιάσει ένα mix από χορευτικά Hip-Hop, latin, zumba, και ακροβατική γυμναστική. Θα συνεχίσει η Ακαδημία Χορού «Απόλλων και Αρτεμις» του Συλλόγου ΕΛΠΑΣ- Καλαμάτα, που θα παρουσιάσει χορογραφίες από διάφορες  χώρες.
Στις 12 το μεσημέρι  ο Σύλλογος «Οι Φίλοι της Μεσσήνης» θα απογειώσει τον κόσμο και την καρναβαλική έναρξη με Χορευτικό Zumba.