Παρασκευή, 08 Μαρτίου 2013 03:39

Στόχος να υπάρχει ανάδοχος για το Σουληνάρι-Κορυφάσιο σε έξι μήνες

Στόχος να υπάρχει ανάδοχος για το Σουληνάρι-Κορυφάσιο σε έξι μήνες

ΡΙΖΟΜΥΛΟΣ-ΠΥΛΟΣ-ΜΕΘΩΝΗ
Σε έξι μήνες από σήμερα να έχει δημοπρατηθεί αλλά και υπογραφεί η σύμβαση για τη βελτίωση του δρόμου Σουληνάρι-Κορυφάσιο. Αυτός είναι ο στόχος του υπουργείου Υποδομών και του Δήμου Πύλου-Νέστορος…

Αντίθετα, για το δρόμο Ριζόμυλος-Πύλος-Μεθώνη, δεν έχουν τεθεί ακόμη χρονοδιαγράμματα, πράγμα που σημαίνει ότι χρειάζεται ακόμη καιρός μέχρι να ολοκληρωθούν οι μελέτες.
Ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, Δημήτρης Καφαντάρης, είχε μια πολύ σημαντική συζήτηση και ενημέρωση για τα δύο αυτά πολύ μεγάλα οδικά έργα, με τον γενικό γραμματέα Δημοσίων Έργων του υπουργείου Υποδομών, Στράτο Σιμόπουλο, στο γραφείο του στην Αθήνα. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν και στελέχη των Διευθύνσεων Εκτελέσεως Έργων και Μελετών Έργων Οδοποιίας, καθώς και της Διαχειριστικής Αρχής του υπουργείου Υποδομών.
Σε ό,τι αφορά το Σουληνάρι-Κορυφάσιο, έχουν ολοκληρωθεί όλες οι μελέτες και το κτηματολόγιο έχει διαβιβαστεί για έγκριση στην αρμόδια Διεύθυνση. Στόχος είναι μέχρι τις 20 του μήνα να έχει υποβληθεί το Τεχνικό Δελτίο του έργου στη Διαχειριστική Αρχή ώστε σε δύο μήνες να δημοσιευθεί η προκήρυξη για τη δημοπράτηση του έργου και σε έξι μήνες να έχει υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο.
Αναφορικά με το Ριζόμυλος-Πύλος-Μεθώνη έχει εγκριθεί το 1o στάδιο μελετών (προκαταρκτικές μελέτες) και έχει υποβληθεί το 2o στάδιο (γεωμετρικός σχεδιασμός), που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων και την προμελέτη οδού.
Σε δήλωσή του ο δήμαρχος  Δημήτρης Καφαντάρης υπογραμμίζει ότι οι συγκεκριμένοι οδικοί άξονες, μαζί με την ολοκλήρωση των δρόμων Ριζομύλου-Κορώνης και Καζάρμας–Χώρας (παράκαμψη Μεταμόρφωσης) αποτελούν πάγια διεκδίκηση για το Δήμο. Σημειώνει επίσης ότι παρακολουθεί στενά και διαρκώς την εξέλιξη των έργων αυτών και βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Ειδικότερα δήλωσε: «Η ολοκλήρωση των μεγάλων οδικών αξόνων θα συμβάλει τα μέγιστα στην άρση της συγκοινωνιακής απομόνωσης της περιοχής μας, με την παράλληλη σύνδεσή της με το αεροδρόμιο και το κέντρο, δίνοντας ώθηση στην περαιτέρω και άλλη τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, ώστε να δημιουργηθούν προϋποθέσεις ενίσχυσης της τοπικής οικονομίας» σημείωσε ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος».