Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2013 20:20

Γιορτή στις Κιτριές για τους Μανιάτες που συμμετείχαν στην απελευθέρωση της Καλαμάτας

ΣΑΒΒΑΤΟ
Με υπερηφάνεια και ευγνωμοσύνη τιμούν οι Κιτριές το Σάββατο τους Μανιάτες αγωνιστές του ’21, που αφού εκκλησιάστηκαν στον ιστορικό ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης ξεκίνησαν για την απελευθέρωση της Καλαμάτας από τον τουρκικό ζυγό…

Η εκδήλωση στις Κιτριές θα ξεκινήσει στις 10:30 το πρωί με δοξολογία, η οποία κάθε χρόνο τελείται από τον Μητροπολίτη Μάνης Χρυσόστομο.
Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Αντώνης Ρουμανέας, επίτιμος διευθυντής του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους. Επίσης θα γίνει κατάθεση στεφάνων, ενώ μαθητές θα απαγγείλουν ποιήματα.
Ο Δήμος Δυτικής Μάνης την Κυριακή, στις 12.30 μετά το μεσημέρι, θα πραγματοποιήσει εκδήλωση στην οποία θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου Πεσόντων υπέρ Πατρίδος, στην κεντρική πλατεία της Πλάτσας.
Όσον αφορά την ημέρα της εθνικής επετείου, τη Δευτέρα 25 Μάρτη, ο Δήμος Δυτικής Μάνης έχει διοργανώσει εκδηλώσεις που θα γίνουν στην Καρδαμύλη, στον Κάμπο και στη Στούπα.
Στην Καρδαμύλη μετά τη δοξολογία θα γίνει κατάθεση στεφάνων στην πλατεία, όπου θα μιλήσει η διευθύντρια του Γυμνασίου Καρδαμύλης, Παναγιώτα Παπακώστα, ενώ θα ακολουθήσει παρέλαση των μαθητών.
Στον Κάμπο τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο καθηγητής Γεώργιος Μαυρέας.
Τέλος, στο ηρώο της Στούπας θα μιλήσει ο δάσκαλος Γρηγόρης Παναγουλέας.