Τρίτη, 23 Απριλίου 2013 03:27

Ξενάγηση τουριστικών πρακτόρων στο Δήμο Δυτικής Μάνης

Ξενάγηση τουριστικών πρακτόρων στο Δήμο Δυτικής Μάνης

ΕΔΕΙΞΑΝ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΕΝΟΙ
Ταξιδιωτικοί πράκτορες από την Αθήνα, την Πάτρα και την  Άνδρο ξεναγήθηκαν για τρεις ημέρες στο Δήμο Δυτικής Μάνης και απ’ ότι φαίνεται εντυπωσιάστηκαν από την περιοχή, τη θάλασσα, το βουνό, τους οικισμούς, τις παραδόσεις…

Οι ταξιδιωτικοί πράκτορες ήρθαν με πρωτοβουλία του Δήμου Δυτικής Μάνης, ο οποίος σε συνεργασία με τον HATTA - Σύνδεσμο των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων, οργάνωσε αυτό το ταξίδι, με σκοπό να δώσει την ευκαιρία στους εκπροσώπους των τουριστικών γραφείων να γνωρίσουν την τουριστική προσφορά της περιοχής και να αναπτύξουν νέες συνεργασίες με τους τουριστικούς επιχειρηματίες της Δυτικής Μάνης.
Όπως σημειώνεται σε δελτίο Τύπου του Δήμου, κατά τη διάρκεια της φιλοξενίας τους, οι τουριστικοί πράκτορες επισκέφθηκαν αξιοθέατα, ιστορικά - αρχαιολογικά μνημεία και πολλές περιοχές του Δήμου, συνοδευόμενοι από το Δήμαρχο Δυτικής Μάνης, Δημήτρη Γιαννημάρα και τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών και Τουριστικής Ανάπτυξης, Βασίλη Κυβέλο.
Την πρώτη ημέρα, Παρασκευή 19 Απριλίου 2013 ξεναγήθηκαν στην Παλαιά Καρδαμύλη, ενώ το πρωί του Σαββάτου, είχαν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν επιχειρηματικές συναντήσεις με τουριστικούς επιχειρηματίες, οι  οποίοι τους παρουσίασαν τις επιχειρήσεις τους και τις δραστηριότητές τους, μέσα από ολιγόλεπτες, προσωπικές συναντήσεις. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Πρόεδρο και τη Γραμματέα του Συνδέσμου Καταλυματιών Μεσσηνιακής Μάνης, οι οποίοι τους έδωσαν ενημερωτικό υλικό, με σκοπό την προώθηση των Μελών του Συνδέσμου.
Μετά το τέλος των συναντήσεων, επισκέφθηκαν τη Στούπα, όπου έφαγαν και στη συνέχεια, με λεωφορείο ξεναγήθηκαν σε Νεοχώρι, Πύργο, Καρυοβούνι, Μηλέα, Πλάτσα, Νομιτσί, Θαλάμες, Λαγκάδα, Άγιο Νικόλαο και Άγιο Δημήτριο, με ενδιάμεσες στάσεις σε διάφορους οικισμούς, με τελικό σταθμό το Ανοικτό Θέατρο Μάνης και την Πλάτσα, όπου και απήλαυσαν το βραδινό τους φαγητό.
Την Κυριακή 21 Απριλίου, πραγματοποίησαν επισκέψεις σε διάφορα καταλύματα του Δήμου και αναχώρησαν για την περιοχή του τ. Δήμου Αβίας, όπου επισκέφθηκαν το ελαιοτριβείο Σκαρπαλέζου, για μια πρώτη γνωριμία με την παραδοσιακή μέθοδο παραγωγής του λαδιού. Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος τους ξενάγησε στο Κάστρο της Ζαρνάτας, τον Πύργο του Κουμουνδούρου και τον Μυκηναϊκό θολωτό τάφο του Μαχάονα στον Κάμπο, ενώ κατά τη διάρκεια της διαδρομής τους προς τις Κιτριές και απολαμβάνοντας την πανοραμική θέα, τους μίλησε για τον Ταΰγετο, για τα ορεινά χωριά και τις ομορφιές του (καθώς δεν είχαν αρκετό χρόνο για να τα επισκεφθούν), αλλά και για το παραλιακό κομμάτι του Δήμου Δυτικής Μάνης.
Στις Κιτριές είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν το ουζάκι τους, πριν αναχωρήσουν για τις περιοχές από όπου δραστηριοποιείται ο καθένας και την ευκαιρία να γνωρίσουν το Μονοπάτι Μπίλιοβο, μέσω της προβολής ενός video, από την Βάσω Μιμίκου-Μητσέα, πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Σωτηριανίκων. Παρών ήταν και ο Γεώργιος Μπασακάρος, πρόεδρος του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Ομίλου Κιτριών, ο οποίος τους μίλησε για την περιοχή, αλλά και ο Σπύρος Λαγωνικάκος, πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας, με τον οποίο οι τουριστικοί πράκτορες συζήτησαν για θέματα βελτίωσης της συνεργασίας μεταξύ τουριστικών γραφείων και ξενοδοχείων.
Οι τουριστικοί πράκτορες δήλωσαν κατενθουσιασμένοι από τη φιλοξενία, από τις πολλές δυνατότητες πραγματοποίησης εναλλακτικών δραστηριοτήτων και από τις ομορφιές της περιοχής – πολλοί εκ των οποίων την επισκέπτονταν για πρώτη φορά - και δήλωσαν ότι θα την επισκεφθούν ξανά και οι ίδιοι, ως μεμονωμένοι επισκέπτες, αλλά και την πρόθεσή τους να την προωθήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο μέσω των τουριστικών τους γραφείων.
Με τη σειρά του, ο δήμαρχος Δυτικής Μάνης, κ. Γιαννημάρας τους ευχαρίστησε που επισκέφθηκαν την περιοχή και δήλωσε ότι αυτή η κίνηση αποτελεί την αρχή για την υλοποίηση στοχευμένων δράσεων που ενισχύουν αποτελεσματικά τον τουρισμό, αισιοδοξώντας ότι θα υπάρξουν άμεσα οφέλη επιχειρηματικών συνεργασιών.
Τέλος, ευχαρίστησε θερμά όλους τους επαγγελματίες που υποδέχθηκαν και φιλοξένησαν την αποστολή αυτή, συμβάλλοντας αποτελεσματικά στην πραγματοποίηση αυτής της επίσκεψης, με την ευγενική προσφορά τους: Οικογένεια Παναγιώτη Πονηρέα (ξενοδοχείο Kalamitsi) για την παροχή διαμονής, Μαρία Χαραλαμπέα (εστιατόριο «Χαρίλαος» - Καρδαμύλη), Βούλα Κυριακέα (εστιατόριο «Χθες και Σήμερα» - Στούπα), Σπύρο Παυλέα (εστιατόριο «Καμπινάρι» - Πλάτσα), Γιώργο και Κώστα Γαϊτανάρο (εστιατόριο «Γαϊτανάρος» - Κιτριές) για την παροχή διατροφής, Κώστα Μπαλαχτάρη (εστιατόριο «ΚΑΛΟΓΡΙΑ») για το κέρασμα του καφέ, Χριστίνα Σκαρπαλέζου για τη ξενάγηση στο παραδοσιακό ελαιοτριβείο, Burgi και Fritz Blauel για την προσφορά μανιάτικων παραδοσιακών προϊόντων, Ελένη Μιχαλέα (Πρόεδρο Τοπικής Κοινότητας Τραχήλας) για την προσφορά χοντρού αλατιού, Αιμιλία Μονάχου για την προσφορά σαπουνιών φτιαγμένων με ελαιόλαδο, Δημήτρη Κατσίρη (Katsiris Travel) για την προσφορά του λεωφορείου και Γιάννη Λεβέντη για τις εκτυπώσεις του Οδοιπορικού για τη Δυτική Μάνη.