Πέμπτη, 25 Απριλίου 2013 21:14

Ο Αγγελάκας διαβεβαιώνει για την προστασία του δάσους της Ελαίας

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ
Διαβεβαιώσεις για την προστασία της περιοχής του παραθαλάσσιου δάσους της Ελαίας, έδωσε ο γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Μανώλης Αγγελάκας, κατά την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στην Κυπαρισσία, για το θέμα της «επένδυσης» που προωθείται στην περιοχή…

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, «η εφαρμογή του ισχύοντος νομικού πλαισίου και διαχειριστικά μέτρα της τρέχουσας περιόδου για την περιοχή ΝATURA 2000 Κυπαρισσίας ήταν το αντικείμενο της σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε, σήμερα το μεσημέρι, στο δημαρχείο της πόλης, με πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Μανώλη Αγγελάκα».
Στη σύσκεψη μετείχαν η γενική γραμματέας Περιβάλλοντος του υπουργείου Περιβάλλοντος Μάρω Ευαγγελίδου, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, οι αντιπεριφερειάρχες Ντίνα Νικολάκου και Παναγιώτης Αλευράς, ο δήμαρχος Τριφυλλίας Κωνσταντίνος Κόλλιας, η πρόεδρος της Επιτροπής για την προώθηση πλαισίου και δράσεων περιοχής NATURA 2000 καθηγήτρια Αμαλία Καραγκούνη, η συντονίστρια Προγραμμάτων Πελοποννήσου «ΑΡΧΕΛΩΝ» Παναγιώτα Θεοδώρου και αυτοδιοικητικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες.
Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση σημειώνει ότι «από τις τοποθετήσεις όλων των συμμετεχόντων, αναδείχθηκε ότι κοινός τόπος και στόχος είναι η βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής, σε συνδυασμό με την προστασία των στοιχείων της προστατευόμενης περιοχής (ωοτοκία θαλάσσιας χελώνας, αμμοθίνες κ.α.). Επιμερίστηκαν οι άμεσες διαχειριστικές παρεμβάσεις ανά φορέα, οι οποίες ενδεικτικά περιλαμβάνουν δράσεις ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας, κώδικα συμπεριφοράς με άμεσα διαχειριστικά μέτρα εντός 10 ημερών, έκδοση υπουργικής απόφασης ενδιάμεσων διαχειριστικών μέτρων και στόχευση στην αποφυγή της καταδίκης της χώρας μας στο ευρωπαϊκό δικαστήριο.
Ο κ. Αγγελάκας δεσμεύτηκε για την άμεση όσο και διαρκή τήρηση των μέτρων προστασίας, με τη στενή συνεργασία της γενικής γραμματείας του ΥΠΕΚΑ, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Τριφυλίας και της Μ.Κ.Ο. ΑΡΧΕΛΩΝ.