Τετάρτη, 15 Μαϊος 2013 18:52

Καίριας σημασίας τα προς αξιοποίηση "φιλέτα" στη Μπούκα, την Ανάληψη, το Πεταλίδι

Ο χώρος όπου βρίσκεται το γήπεδο του Πεταλιδίου είναι στη λίστα με τα "φιλέτα" του δημοσίου που πρόκειται να "αξιοποιηθούν" Ο χώρος όπου βρίσκεται το γήπεδο του Πεταλιδίου είναι στη λίστα με τα "φιλέτα" του δημοσίου που πρόκειται να "αξιοποιηθούν"

ΤΙ ΖΗΤΑΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
«Φιλέτα» εξαιρετικής σημασίας για την εξυπηρέτηση των πολιτών και των επισκεπτών, είναι τα τρία παραλιακά ακίνητα στη Μπούκα, την Ανάληψη και το Πεταλίδι, τα οποία έχουν ενταχθεί στη λίστα του ΤΑΙΠΕΔ για την αξιοποίησή τους. Ο δήμαρχος Μεσσήνης λέει…

…ναι στην αξιοποίηση, με συγκεκριμένους όμως όρους. Μάλιστα απέστειλε επιστολή με τις θέσεις του στο ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου) καθώς και στους αρμόδιους υπουργούς.
Πρόκειται για το χώρο στη Μπούκα της Μεσσήνης, όπου βρίσκονται τα ερείπια του παλιού τελωνείου καθώς και τον μπροστινό χώρο όπου σταθμεύουν αυτοκίνητα επισκεπτών και γίνονται εκδηλώσεις. Είναι χώρος 3,4 στρεμμάτων.
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα ο δήμαρχος Μεσσήνης, Στάθης Αναστασόπουλος, τόνισε ότι ο συγκεκριμένος χώρος δεν μπορεί να αξιοποιηθεί με τρόπο διαφορετικό από το σημερινό.
Το δεύτερο ακίνητο ξεκινά από τη Μπούκα και φτάνει μέχρι και την Ανάληψη. Πρόκειται για μια λωρίδα ουσιαστικά επάνω από τον αιγιαλό, 216,6 στρεμμάτων. Ο κ. Αναστασόπουλος υπογράμμισε ότι η λωρίδα αυτή δεν μπορεί να αξιοποιηθεί παρά μόνο από τις γειτονικές ιδιοκτησίες, με χαρακτήρα είτε τουριστικό είτε αγροτικό. Σε διαφορετική περίπτωση είπε ότι η λωρίδα αυτή θα λειτουργεί ως φραγή για την εξυπηρέτηση των γειτονικών ιδιοκτησιών και την τουριστική ανάπτυξη.
Το τρίτο ακίνητο βρίσκεται στο Πεταλίδι Είναι χώρος 19,6 στρεμμάτων, που είχε παραχωρηθεί το 1984 στην Κοινότητα Πεταλιδίου και σε αυτή έχει κατασκευαστεί το γήπεδο, ενώ σχεδιάζεται η δημιουργία παιδικής χαράς. Ο κ. Αναστασόπουλος τόνισε ότι το ακίνητο δεν μπορεί να χάσει τον χαρακτήρα που έχει για την άθληση και των ψυχαγωγία των κατοίκων και των επισκεπτών.
«Δεν είμαστε αντίθετοι στην αξιοποίηση της περιουσίας από το ΤΑΙΠΕΔ, αρκεί όμως να μην έρχεται αυτή σε αντίθεση με τις διαμορφωμένες ανάγκες», είπε ο Στ. Αναστασόπουλος.
Στ.Μ.