Πέμπτη, 30 Μαϊος 2013 19:04

Ανακλήθηκαν οι άδειες του κολυμβητηρίου, της Τέντας, του γηπέδου Παν. Μπαχράμης!

ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΓΗΠΕΔΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΝΟΜΟ
Λουκέτο μπαίνει στα περισσότερα γήπεδα του Νομού, ανάμεσά τους στο κολυμβητήριο της Καλαμάτας, στην Τέντα, στο γήπεδο Π. Μπαχράμης, στο Στάδιο της Μεσσήνης. Οι Δήμοι αδιαφόρησαν και δεν έλαβαν τα μέτρα για την ασφάλεια των αθλουμένων και των θεατών, τα οποία είχε υποδείξει η αρμόδια ελεγκτική επιτροπή…

Το «kalamatajournal.gr» αποκαλύπτει ότι με απόφαση του γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Μανώλη Αγγελάκα, ανακλήθηκαν οι άδειες λειτουργίας των εξής αθλητικών εγκαταστάσεων: Δημοτικό γήπεδο Καλαμάτας «Παν. Μπαχράμης», Τέντα, δημοτικό κολυμβητήριο Καλαμάτας, δημοτικό στάδιο Μεσσήνης, νέο δημοτικό στάδιο Φιλιατρών, γήπεδο ποδοσφαίρου Φιλιατρών, γήπεδο Κοπανακίου, Αθλητικό κέντρο Αγίου Νικολάου Μεσσήνης, γήπεδο Μάνεση, γήπεδο Βαλύρας, γήπεδο Πεταλιδίου, γήπεδο Λογγά, γήπεδο Πύργου Τριφυλίας, γήπεδο Διαβολιτσίου, γήπεδο Καλλιθέας Δήμου Πύλου-Νέστορος, γήπεδο Μεθώνης, γήπεδο Στενωσιάς.
Το Νοέμβριο του 2012 η Επιτροπή Ελέγχου Αθλητικών Εγκαταστάσεων Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας διαπίστωσε ότι στα παραπάνω αλλά και σε άλλα γήπεδα δεν πληρούνται σημαντικές προϋποθέσεις για τη συνέχιση της λειτουργίας τους. Ωστόσο εισηγήθηκε να χορηγηθεί στα γήπεδα αυτά άδεια λειτουργίας διάρκειας δύο μηνών, προκειμένου μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα να αποκατασταθούν όλες οι καταγεγραμμένες ελλείψεις.
Οι Δήμοι προφανώς αδιαφόρησαν, δεν πίστεψαν ότι υπήρχε περίπτωση να αφαιρεθεί η άδεια λειτουργίας των γηπέδων, ωστόσο η Επιτροπή στις αρχές του Φεβρουαρίου και στα τέλη του Απριλίου εισηγήθηκε την ανάκληση των αδειών. Η εισήγηση έγινε δεκτή και προχθές ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης εξέδωσε τις σχετικές αποφάσεις.
Ο Γιάννης Αδαμόπουλος, πρόεδρος του Φορέα Κοινωνικής Προστασίας και Αθλητισμού του Δήμου Καλαμάτας, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε πριν από λίγο, μας δήλωσε ότι δεν έχει ενημερωθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση για την ανάκληση των αδειών λειτουργίας του κολυμβητηρίου, της Τέντας και του γηπέδου Π. Μπαχράμης. Πάντως σημείωσε ότι οι όποιες ελλείψεις στις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις έχουν αποκατασταθεί και πως κάποιες εκκρεμότητες υπάρχουν μόνο σε ό,τι αφορά την κατάθεση ορισμένων δικαιολογητικών. Εξέφρασε λοιπόν τη βεβαιότητα ότι εντός των αμέσως επόμενων ημερών η Αποκεντρωμένη Διοίκηση θα χορηγήσει άδειες λειτουργίας των αθλητικών αυτών εγκαταστάσεων.
Στ.Μ.