Τρίτη, 04 Ιουνίου 2013 16:53

Φτιάχνεται το Κέντρο Υγείας Μεσσήνης πρέπει όμως να καλυφθούν και τα κενά

Αντώνης Κωστόπουλος, Παναγιώτης Αλευράς, Γιώργος Μπέζος, Στάθης Αναστασόπουλος, Κώστας Τσαπόγας Αντώνης Κωστόπουλος, Παναγιώτης Αλευράς, Γιώργος Μπέζος, Στάθης Αναστασόπουλος, Κώστας Τσαπόγας

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ
Το Κέντρο Υγείας Μεσσήνης επιτέλους φτιάχνεται, τα κενά όμως σε ιατρικό και άλλο προσωπικό θα καλυφθούν ποτέ; Τα έργα κτηριακής αναβάθμισης του Κέντρου Υγείας επισκέφθηκαν σήμερα ο…

(φωτογραφίες)

…αντιπεριφερειάρχης, Π. Αλευράς, ο δήμαρχος Μεσσήνης Στ. Αναστασόπουλος και ο διοικητής του Νοσοκομείου Γ. Μπέζος. Έμειναν ικανοποιημένοι από την πρόοδο των εργασιών, που εκτιμούν ότι θα ολοκληρωθούν το φθινόπωρο και μάλιστα νωρίτερα απ’ ό,τι προβλέπουν οι συμβατικές υποχρεώσεις του αναδόχου.
Σε δηλώσεις του ο Π. Αλευράς τόνισε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει εντάξει στο ΕΣΠΑ έργα στον τομέα της Υγείας συνολικού προϋπολογισμού 8.000.000 ευρώ περίπου. Σε ό,τι αφορά την αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας Μεσσήνης επεσήμανε ότι ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στα 270.000 ευρώ και υπογράμμισε ότι πρόκειται για έργο απολύτως απαραίτητο, σε ένα κτήριο που έχει φτιαχτεί από το 1985 και σε μια μονάδα πρωτοβάθμιας υγείας που είναι η σημαντικότερη στο Νομό, βοηθάει στην αποσυμφόρηση της κίνησης από το Νοσκομείο και καθημερινά εξυπηρετεί εκατοντάδες ανθρώπους.
Ο αντιπεριφερειάρχης επεσήμανε ότι μέσα στον Ιούλιο αναμένεται να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ έργα στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, προϋπολογισμού 1.400.000 ευρώ, ενώ στο πρόγραμμα έχουν ενταχθεί ή πρόκειται να ενταχθούν τα Περιφερειακά Ιατρεία στο Πεταλίδι, στον Άρι, στη Μεθώνη και στο Βλαχόπουλο.
Ο διοικητής του Νοσοκομείου κ. Μπέζος τόνισε ότι στον τομέα των υποδομών της υγείας γίνεται σημαντικό έργο, κάτι που υπογράμμισε ότι είναι αποτέλεσμα της άριστης συνεργασίας και συνέργειας της διοίκησης του Νοσοκομείου με τους Δήμους και με την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Αναφέρθηκε στα έργα στα Κέντρα Υγείας Πύλου και Αγίου Νικολάου που έχουν ήδη ολοκληρωθεί, καθώς και στο σχεδιασμό για τα Περιφερειακά Ιατρεία.
Ο δήμαρχος, κ. Αναστασόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου, ενώ σημείωσε ότι στο Δήμο του πρόκειται να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ το Περιφερειακό Ιατρό Πεταλιδίου, προχωρούν οι μελέτες ώστε να ενταχθεί το Περιφερειακό Ιατρείο Βαλύρας, ενώ με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου παραχωρήθηκε το ισόγειο του Δημαρχείου του Αριστομένη για τη στέγαση του Περιφερειακού Ιατρείου. Αναφέρθηκε, ακόμη, στην αναγκαιότητα κατασκευής του Κέντρου Υγείας στην Αίπεια, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για διεκδίκηση του Δήμου, απόλυτα δίκαιη.
Ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Μεσσήνης, γιατρός Αντώνης Κωστόπουλος, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου, το οποίο τόνισε ότι αποτελούσε αίτημα των τελευταίων 15 χρόνων. Απαντώντας ωστόσο σε ερωτήσεις δημοσιογράφων τόνισε ότι στο Κέντρο Υγείας υπάρχουν ελλείψεις σε προσωπικό και ειδικότερα έχει σταματήσει η λειτουργία του Ακτινολογικού Εργαστηρίου από τότε που συνταξιοδοτήθηκε η γιατρός, για ένα διάστημα δεν θα λειτουργεί το Παιδιατρικό Ιατρείο γιατί η μόνη παιδίατρος έσπασε το πόδι της, ενώ υπάρχει μόλις μία καθαρίστρια.
Ο διοικητής του Νοσοκομείου σημείωσε ότι θα βρεθεί λύση για την επαναλειτουργία του ακτινολογικού εργαστηρίου, αναφερόμενος όμως γενικότερα για τα κενά τόνισε ότι πρόκειται για ζήτημα που ξεπερνά τις αρμοδιότητες της διοίκησης του Νοσοκομείου. Επιπλέον δε σχολίασε ότι ο τομέας της υγείας πρέπει να απεγκλωβιστεί γρήγορα από τις μνημονιακές δεσμεύσεις σε ό,τι αφορά τις απαγορεύσεις προσλήψεων, διαφορετικά τα προβλήματα θα γίνουν πολύ σοβαρά.
Στ.Μ.