Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2013 20:53

"Εξόχως ικανοποιημένοι" είναι στο ΠΑΣΟΚ για τις εκλογές στα κομματικά όργανα

ΠΟΙΟΙ ΕΞΕΛΕΓΗΣΑΝ
Το τοπικό ΠΑΣΟΚ δηλώνει «εξόχως ικανοποιημένο» από τη συμμετοχή στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν χθες για την εκλογή των μελών στα νέα τοπικά όργανα. «Το σημαντικότερο όμως γεγονός ήταν η δυναμική συμμετοχή των νέων»…

Στη νέα Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ εξελέγησαν οι: Γιάννης Χριστόπουλος (246 ψήφοι), Κωνσταντίνος Θεοδωρακόπουλος (212), Νικήτας Βελίας (177), Ευστάθιος Μακρής (167), Ιωάννα Κοσμοπούλου (164), Ιωάννης Πάζιος (155), Μαρία Μαζαράκη (140), Αθανάσιος Κορομηλάς (106), Βασιλική Γρηγοροπούλου-Τσαμούλη (87), Πηνελόπη Γκότση (86) και Αθανασία Παναγιωτοπούλου (78).
Στη Συντονιστική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας εξελέγησαν οι: Διονύσιος Ασημακοπούλου, Νικήτας Βαρελάς, Ηλίας (Λαζάρου) Λάζαρος, Αθανάσιος Μπρούμας και Μιχαήλ Χορταρέας.
Στη Συντονιστική Επιτροπή του Δήμου Μεσσήνης εξελέγησαν οι: Χρήστος Γεωργόπουλος, Ιωάννης Δημητρακόπουλος, Χρήστος Κουτσοδημητρόπουλος, Παναγιώτης Σικαλιάς και Ευάγγελος Φωτεινάκης.
Στη Συντονιστική Επιτροπή του Δήμου Πύλου-Νέστορος εξελέγησαν οι: Διονύσιος Αρβανίτης,  Αντώνιος Γκότσης, Γεώργιος Καρβέλας, Σωτήριος Τσέκας και Παύλος Χριστόπουλος.
Στη Συντονιστική Επιτροπή του Δήμου Τριφυλίας εξελέγησαν οι: Βασίλειος Αθανασόπουλος, Παναγιώτης Ηλιόπουλος (Καπετάνιος), Αντώνιος Καρατζάς, Ιωάννης Λαμπίρης και Παναγιώτης Μητρόπουλος.
Στη Συντονιστική Επιτροπή του Δήμου Οιχαλίας εξελέγησαν οι: Φώτιος Αντωνακόπουλος, Παναγιώτης Βεργής, Παναγιώτης Γκότσης, Περικλής Λυκογιάννης και Περικλής Νίκας.
Στη Συντονιστική Επιτροπή του Δήμου Δυτικής Μάνης εξελέγησαν οι: Γεώργιος Κιτρινιάρης, Παναγιώτης Κομπότης, Γιαννούλα Σαραντέα, Αντώνης Σαραντέας και Βασίλειος Σκαρέας.
Σε ανακοίνωσή του για τη χθεσινή διαδικασία το τοπικό ΠΑΣΟΚ σημειώνει: «Με ιδιαίτερα θετικά μηνύματα για την πορεία ανασυγκρότησης του ΠΑΣΟΚ ολοκληρώθηκαν στη Μεσσηνία οι εκλογές για την ανάδειξη των νέων οργάνων του Κινήματος.
Η συμμετοχή των μελών και φίλων της δημοκρατικής παράταξης, σε μια ιδιαίτερη πολιτική συγκυρία, ήταν εξόχως ικανοποιητική. Το ΠΑΣΟΚ παραμένει , συγκριτικά, ένα από τα κόμματα με μεγάλη συμμετοχή (ψήφισαν 1028) στις εσωκομματικές του διαδικασίες – ο καθένας μπορεί να συγκρίνει παρόμοια ποσοστά συμμετοχής σε εκλογές τοπικών οργάνων με άλλα κόμματα στη Μεσσηνία για να βγάλει ασφαλή συμπεράσματα.
Το σημαντικότερο όμως γεγονός της διαδικασίας εκλογών οργάνων ήταν η δυναμική συμμετοχή των νέων που συνέβαλαν στην ουσιαστική ανανέωση με νέους επιστήμονες, γυναίκες και ενεργούς πολίτες από  όλους τους επαγγελματικούς και κοινωνικούς χώρους της τοπικής κοινωνίας.  Να σημειωθεί ότι  στα 11 μέλη της νέας Νομαρχιακής Επιτροπής μόνο 2 έχουν θητεύσει σε παλαιότερα όργανα.
Εκφράζουμε τις ιδιαίτερες ευχαριστίες σε όλα τα μέλη  και τους φίλους μας που με τη συμμετοχή τους έστειλαν μήνυμα Ενότητας και εκφράσανε με έμφαση την ανάγκη ριζικής αναγέννησης του ΠΑΣΟΚ.
Η κοινωνία αλλάζει το ΠΑΣΟΚ αλλάζει και ξανασυναντάτε μαζί της.  Για να εκφράσει ξανά δυναμικά τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη, που διαχρονικά, κόντρα στο λαϊκισμό και το φανατισμό των ακραίων, άλλαξε προς το καλύτερο τη χώρα και τη ζωή των πολιτών. Μας χωρίζει άβυσσος με τις δυνάμεις της συντήρησης.
Συνεχίσουμε μέσα σε ένα πλαίσιο ελευθερίας, αλληλεγγύης και ανάπτυξης τον αγώνα που δίνουμε καθημερινά για  να κρατήσουμε, να αποκαταστήσουμε και να επαναφέρουμε στα προ κρίσης επίπεδα την οικονομία και την κοινωνία. Ακολουθούμε το δύσκολο δρόμο της αλήθειας και της ευθύνης και είμαστε πεπεισμένοι ότι θα τα καταφέρουμε.
Καλούμε νέους και παλιούς φίλους να συναντηθούμε ξανά στον αγώνα για ουσιαστικές ριζοσπαστικές αλλαγές. Στη νέα πορεία που ξεκινά από σήμερα και στη Μεσσηνία τους θέλουμε όλους μαζί μας: Να συζητήσουμε, να διαφωνήσουμε αλλά στο τέλος να συνθέσουμε μια νέα μεγάλη δημοκρατική παράταξη της λογικής και του ονείρου για την περιοχή μας και τη χώρα μας».