Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2013 17:05

Ολοκληρώνεται η α’ φάση της μελέτης πολεοδόμησης της Μπούκας

"ΚΟΛΛΑΕΙ" Η ΑΥΤΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ
Πρωτοπόρος ο Δήμος Μεσσήνης σε όλο το Νομό, προχωρά τη διαδικασία της πολεοδόμησης της Μπούκας με αυτοχρηματοδότηση από τους ιδιοκτήτες των οικοπέδων. Η α’ φάση της μελέτης πολεοδόμησης ολοκληρώνεται, ωστόσο…

…το ενδιαφέρον είναι το πως θα «κουμπώσει» αυτή με το νέο δρόμο Καλαμάτας-Ριζόμυλου.
Οι ιδιοκτήτες ζητούν τα οικόπεδα να έχουν «φάτσα» στο δρόμο, ο οποίος όμως φαίνεται να έχει κλειστά χαρακτηριστικά. Επιπλέον, ο Δήμος δεν έχει καταφέρει ακόμη να προεισπράξει την εισφορά που καλούνται να καταβάλουν οι ιδιοκτήτες. Όπως δήλωσε σήμερα ο δήμαρχος Μεσσήνης, Στάθης Αναστασόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση του «KalamataJournal», η περιοχή της Μπούκας είναι εκτός της ζώνης προσδιορισμού αντικειμενικών τιμών, άρα είναι δύσκολο να υπολογιστούν οι αντικειμενικές αξίες για να καθοριστούν και τα ύψη της εισφοράς. Ωστόσο ο δήμαρχος σημείωσε ότι υπάρχει συνεργασία του Δήμου με το υπουργείο Οικονομικών για να ξεπεραστεί αυτό το πρόβλημα.
Ο κ. Αναστασόπουλος επεσήμανε ότι η α’ φάση της μελέτης ολοκληρώνεται, όταν αυτή παραδοθεί θα γίνει η προβλεπόμενη από το νόμο διαβούλευση, θα ακολουθήσει η έγκρισή της και στη συνέχεια η πράξη εφαρμογής.
Σύμφωνα με το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της Μεσσήνης, στη Μπούκα επιτρέπεται η β’ κατοικία με χρήση τουρισμού και αναψυχής. Θα πολεοδομηθούν συνολικά περίπου 330 στρέμματα.
Οι σχετικές διαδικασίες ξεκίνησαν πριν από δύο χρόνια, ενώ ο Δήμος Μεσσήνης είναι ο μόνος που ανέλαβε μια τέτοια προσπάθεια και μέχρι τώρα έχει προχωρήσει με καλούς ρυθμούς. Πρόκειται για ένα σημαντικό αναπτυξιακό έργο που αναμένεται ότι θα δώσει μεγάλη τουριστική ώθηση στην περιοχή της Μεσσήνης.
Σε ό,τι αφορά το δρόμο Καλαμάτας-Ριζόμυλου, που θα αποτελεί το όριο της υπό πολεοδόμηση της περιοχής, η τροποποίηση των περιβαλλοντικών όρων του έργου προβλέπει τα εξής: «Η πρόβλεψη δημιουργίας παράπλευρων οδών για την αποκατάσταση του τοπικού δικτύου (παράπλευρου και κάθετου) στα τμήματα της οδού που γειτνιάζουν με περιοχές που πρόκειται να πολεοδομηθούν, να περιοριστεί στα απολύτως αναγκαία για την ασφάλεια του δικτύου και τις απαιτούμενες προσβάσεις με βάση τα σημερινά δεδομένα χρήσεων γης, η δε τελική και συνολική αποκατάσταση θα οριστικοποιηθεί από τον Πολεοδομικό Σχεδιασμό (Πολεοδομική Μελέτη και Πράξη Εφαρμογής), έτσι ώστε τόσο οριζοντιογραφικά αλλά κυρίως υψομετρικά να είναι συμβατή με την υψομετρική μελέτη των οδών του Πολεοδομικού Σχεδίου».
Στ.Μ.