Πέμπτη, 08 Μαρτίου 2012 17:38

Στην πλατεία του Νησιού το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Μεσσήνης

ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 
Στο κτήριο του ΚΑΠΗ, στην πλατεία του Νησιού, θα εγκατασταθεί το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Μεσσήνης, που αναμένεται ότι θα ξεκινήσει σύντομα τη λειτουργία του.
Το θέμα θα συζητηθεί στην Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου, η οποία θα συνεδριάσει την Τετάρτη. Όπως επισήμανε πάντως το μεσημέρι ο δήμαρχος, Στάθης Αναστασόπουλος, για τη λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου είναι εξασφαλισμένα από τον προϋπολογισμό 50.000 ευρώ, ενώ αναζητούνται χορηγοί, είτε αυτοί είναι σούπερ μάρκετ και άλλες επιχειρήσεις είτε ιδιώτες.

Ο δήμαρχος Μεσσήνης σημείωσε ότι στο κτήριο του ΚΑΠΗ θα εγκατασταθούν όλες οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου, για λειτουργικούς λόγους. Ειδικότερα, το Κοινωνικό Παντοπωλείο θα λειτουργήσει στο υπόγειο, στο ισόγειο θα παραμείνει το ΚΑΠΗ και στον όροφο θα εγκατασταθεί το "Βοήθεια στο Σπίτι".
Λόγω αυτών των αλλαγών, θα αναγκαστεί να αποχωρήσει από τον όροφο του κτηρίου το δραστήριο Σωματείο Εθελοντών Μεσσήνης, στο οποίο πάντως ο Δήμος προτίθεται να προσφέρει άλλο χώρο, όπως τον όροφο στο «Δασκαρόλειο», που επίσης βρίσκεται κοντά στην πλατεία.
Τέλος, σημείωσε ότι η λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου θα υποστηρίζεται από εθελοντές του Δικτύου Εθελοντών, που συντονίζει ο Δήμος.
Στ.Μ.