Παρασκευή, 23 Αυγούστου 2013 16:09

Η Δημοτική Αγορά Μεσσήνης το έργο που προτείνεται για ένταξη σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα

Η Δημοτική Αγορά Μεσσήνης το έργο που προτείνεται για ένταξη σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα

ΠΛΗΡΩΣ "ΩΡΙΜΟ"
Κάθε Δήμος να προτείνει από ένα «ώριμο» έργο που μπορεί άμεσα να δημοπρατηθεί, ώστε να ενταχθεί σε ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά προγράμματα, ζήτησαν προ ημερών ο υπουργός Εσωτερικών και η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας. Ο Δήμος Μεσσήνης πρότεινε ήδη το έργο της Δημοτικής Αγοράς Μεσσήνης…

Ο δήμαρχος Μεσσήνης, Στάθης Αναστασόπουλος, τόνισε ότι το συγκριμένο έργο είναι πλήρως «ώριμο» και μάλιστα το κόστος των μελετών καλύφθηκε κατά 50% από το Ίδρυμα Κωνσταντακόπουλου.
Η Δημοτική Αγορά Μεσσήνης πρόκειται να ανεγερθεί στην περιοχή της πανηγυρίστρας. Θα λειτουργεί ως αγορά τοπικών αγροτικών προϊόντων, ως εκθετήριο προϊόντων αλλά και ως υποδομή για το μεγάλο Νησιώτικο πανηγύρι.
Ο Στάθης Αναστασόπουλος σημείωσε ότι την πρόταση για την ένταξη του συγκεκριμένου έργου την παρουσίασε στον υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη, ο οποίος έδειξε ότι του άρεσε.
Στην πρόταση του Δήμου Μεσσήνης περιλαμβάνεται και η αγορά γειτονικής έκτασης, για τη δημιουργία χώρου στάθμευσης των αυτοκινήτων και την εξυπηρέτηση των καταναλωτών της Δημοτικής Αγοράς.
Στ.Μ.