Σάββατο, 10 Μαρτίου 2012 03:30

Βήματα για την ίδρυση Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου στο Πεταλίδι

ΔΗΜΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ - ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ
Τα βήματα που κάνουν ώστε να ιδρυθεί Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο στο Πεταλίδι του Δήμου Μεσσήνης, καθόρισαν σε σύσκεψη που είχαν χθες στο Δημαρχείο του Νησιού ο δήμαρχος, Στάθης Αναστασόπουλος, με το διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του Νομού, Βασίλη Καπέλιο, τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Φύκιρη, τον αντιδήμαρχο Πεταλιδίου, Γιώργο Στραβόλαιμο, και τον Χρήστο Καπετανάκη, πρόεδρο του Πανιπερίου και εκπρόσωπο των εθελοντών που θα αναλάβουν τη λειτουργία του Πυροσβεστικού Κλιμακίου.
Συμφωνήθηκε να έρθει το θέμα στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ώστε να ληφθεί η σχετική απόφαση και να υποβληθεί από το Δήμο η αίτηση με τα απαιτούμενα στοιχεία στο Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος, για να δώσει μετά την έγκρισή του ο αρμόδιος υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Για τη λειτουργία του Πυροσβεστικού Κλιμακίου ο Δήμος Μεσσήνης θα διαθέσει χώρο στο Δημαρχείο του Πεταλιδίου, θα προσφέρει ένα πυροσβεστικό όχημα, ενώ έχουν ήδη συγκεντρωθεί 18 βεβαιώσεις από εθελοντές του Συλλόγου «Αγία Σωτήρα», που δεσμεύονται ότι θα επανδρώσουν τη μονάδα αυτή.
Ο δήμαρχος, Στάθης Αναστασόπουλος, υπογράμμισε ότι η συνεργασία του Δήμου με την Πυροσβεστική Υπηρεσία είναι πάρα πολύ καλή και αποτελεσματική, τονίζοντας την άριστη σχέση που υπάρχει με τον διοικητή, Βασίλη Καπέλιο. Επίσης, σημείωσε ότι μια από τις βασικές προτεραιότητες του Δήμου είναι η προστασία των δημοτών και της περιουσίας τους από φυσικές καταστροφές και η δημιουργία του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου αναμένεται να προσφέρει προς αυτή την κατεύθυνση.
Ο κ. Καπέλιος, από την πλευρά του, τόνισε ότι είναι απαραίτητη για την περιοχή η ίδρυση του Κλιμακίου και σημείωσε ότι, εάν υπάρξει μεγάλη ανταπόκριση, μπορεί αργότερα αυτό να αναβαθμισθεί σε Σταθμό Α’ ή Β’ τάξης. Πρόσθεσε ότι η Πυροσβεστική, εκτός από το προσωπικό που προσφέρει, θα καλύψει την εκπαίδευση των εθελοντών και θα αναλάβει την οργάνωση του Κλιμακίου.
Ο κ. Φύκιρης εξήρε την άριστη συνεργασία του Δήμου με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, όχι μόνο σε επίπεδο πυροπροστασίας, αλλά επιπλέον και σε θέματα καθημερινής λειτουργίας.
Ο κ. Στραβόλαιμος επισήμανε το πόσο θα συμβάλει στην πυροπροστασία της ευρύτερης περιοχής και όχι μόνο του Πεταλίδιου, η ύπαρξη του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου.