Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2012 18:05

Ξεχωριστό δώρο της Σχολής Καλών Τεχνών του Παλέρμο στο Δήμο Μεσσήνης

Λίνα Καμαρινοπούλου, Στάθης Αναστασόπουλος, Μαργαρίτα Μποβιτσέλι

Λίνα Καμαρινοπούλου, Στάθης Αναστασόπουλος, Μαργαρίτα Μποβιτσέλι

ΔΥΟ ΧΑΡΑΚΤΙΚΑ 
Ξάφνιασαν ευχάριστα το Δήμο Μεσσήνης οι Ιταλοί και ειδικότερα η Ακαδημία Καλών Τεχνών του Παλέρμο, που προσέφερε δύο σημαντικά χαρακτικά έργα στο Δήμο, ως ανταπόδοση για τη φιλοξενία στο Μουσείο Χαρακτικής «Τάκη Κατσουλίδη» έκθεσης Ιταλών καλλιτεχνών, η οποία στη συνέχεια περιόδευσε σε πολλές πόλεις της χώρας. Ήταν μια έκθεση στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Ιταλίας για τα 150 χρόνια από την ένωσή της.
Η έκθεση ξεκίνησε την περιοδεία της στην Ελλάδα πέρσι τον Ιούνιο από τη Μεσσήνη, χάρη στις ενέργειες της προξένου της Ιταλίας στη Μεσσηνία, Μαργαρίτας Μποβιτσέλι, αλλά και της συμβούλου της Δημοτικής Κοινότητας Μεσσήνης και προέδρου της Φιλαρμονικής, Λίνας Καμαρινοπούλου.

Ο δήμαρχος Μεσσήνης, Στάθης Αναστασόπουλος, ευχαρίστησε θερμά τη δωρήτρια ιστορική Ακαδημία Καλών Τεχνών του Παλέρμο, που ιδρύθηκε το 1870, καθώς και τις δύο κυρίες που έφεραν την έκθεση στο Νησί.
Μάλιστα, τα δύο συγκεκριμένα έργα δίνουν στη δημοτική αρχή το έναυσμα για τη δημιουργία Δημοτικής Πινακοθήκης, πιθανότατα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.
Όπως επεσήμαναν η κ. Μποβιτσέλι και η κ. Καμαρινοπούλου, ο ένας πίνακας απεικονίζει τον Μινόταυρο του ζωγράφου Sergio Aquila και ο δεύτερος τον Φίκο του Ricardo Mazzarino.