Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2013 22:08

Συγκέντρωση στον Μελιγαλά οργανώνει το ΚΚΕ κατά της ιδιωτικοποίησης των σκουπιδιών

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ
Σε συγκέντρωση καλεί τους κατοίκους του Δήμου Οιχαλίας η κομματική οργάνωση Μελιγαλά του ΚΚΕ, για το ζήτημα των σκουπιδιών. Η συγκέντρωση θα γίνει το Σάββατο, στην πλατεία του Μελιγαλά, στις 7.00 το απόγευμα και ομιλητής θα είναι ο Νίκος Γόντικας…

Όπως σημειώνει η κομματική οργάνωση Μελιγαλά, «το ΚΚΕ απευθύνει πλατύ κάλεσμα στους εργαζόμενους, τη νεολαία, τους φτωχούς αγρότες, τις γυναίκες, τους ανέργους και όλο το λαό του Δήμου Οιχαλίας στην συγκέντρωση που διοργανώνει το Σαββάτο 19 Οκτώβρη στις 7:00 μ.μ. στην κεντρική πλατεία του Μελιγαλά με θέμα: "Το πρόβλημα της διαχείρισης των σκουπιδιών και οι θέσεις του ΚΚΕ".
Θα μιλήσει ο Νίκος Γόντικας, περιφερειακός σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση και στέλεχος του ΚΚΕ.
Το ΚΚΕ δηλώνει ξεκάθαρα την αντίθεσή του στην δημιουργία σταθμού «μεταβατικής» διαχείρισης των απορριμμάτων και εργοστασίου επεξεργασίας στην περιοχή της Καλλιρρόης και την οποιαδήποτε ανάμιξη από τις πολυεθνικές και τους σκουπιδοεργολάβους.
Στηρίζουμε τις αντιδράσεις των κατοίκων του Δήμου Οιχαλίας και τους καλούμε να μην έχουν καμιά εμπιστοσύνη σ’ αυτούς που ενώ τους κάνουν το «φίλο» από την μια, από την άλλη συμφωνούν στην ουσία, που είναι η ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων.
Η απόφαση αυτή πάρθηκε κάτω από τις εντολές της συγκυβέρνησης (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ) και τις πιέσεις της ΕΕ για την παράδοση της διαχείρισης των απορριμμάτων σε ιδιώτες επιχειρηματίες.
Σοβαρές είναι οι ευθύνες που βαραίνουν τόσο την περιφέρεια όσο και την Δημοτική Αρχή αφού σταθερά και αταλάντευτα στήριζαν και στηρίζουν την κυβερνητική πολιτική, και τώρα χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τα σκουπίδια».