Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2013 19:14

Βιώσιμες ρυθμίσεις για τα χρέη των επαγγελματιών ζητάει ο δήμαρχος Μεσσήνης

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Βιώσιμες ρυθμίσεις των χρεών των επαγγελματιών προς τους Δήμους, ζητάει από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών ο δήμαρχος Μεσσήνης. Επιπλέον ο Στάθης Αναστασόπουλος καλεί αύριο, Τετάρτη, όλους τους επαγγελματίες και επιχειρηματίες στο Δημαρχείο για να συζητήσουν για την προβολή του Δήμου και των δραστηριοτήτων τους…

Ειδικότερα, ο δήμαρχος Μεσσήνης σε επιστολή του στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, την οποία κοινοποίησε και στον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, ζητάει να θεσπιστούν και για τους επαγγελματίες που οφείλουν στους Δήμους οι ίδιες ρυθμίσεις που ισχύουν για τις οφειλές των φορολογουμένων προς το κράτος.
Όπως σημειώνει, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Μεσσήνης στον αναπληρωτή υπουργό, «η αδυναμία εξόφλησης των οφειλών από τον εξαθλιωμένο οικονομικά επαγγελματία και δημότη προς τους δήμους έχει πολύπλευρες επιπτώσεις στα οικονομικά των δήμων, τα οποία συνεχώς επιδεινώνονται με αποτέλεσμα την αδυναμία διεκπεραίωσης αιτημάτων των επαγγελματιών και δημοτών που έχουν σχέση με τη λειτουργία καταστημάτων και τη χρήση κοινόχρηστων χώρων, πεζοδρομίων, πλατειών και αιγιαλού καθώς απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ύπαρξη δημοτικής ενημερότητας. Όπως είναι αυτονόητο, η πλήρης κατάρρευση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων συνεπάγεται την κατάρρευση των τοπικών αγορών, της απασχόλησης και των εσόδων των Δήμων. Δημιουργείται έτσι ένας φαύλος κύκλος, ο οποίος κάνει ακόμα πιο δεινή την κατάσταση του Δημότη και του επαγγελματία αλλά και δυσχεραίνει και την είσπραξη εσόδων για το Δήμο».

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ
Σε ό,τι αφορά τη συνάντηση που θα γίνει αύριο, Τετάρτη, στις έξι το απόγευμα, στο Δημαρχείο της Μεσσήνης, ο δήμαρχος καλεί τους επαγγελματίες και επιχειρηματίες της περιοχής σε παρουσίαση δράσεων-προτάσεων για την τουριστική προώθηση του Δήμου Μεσσήνης και την προβολή των επαγγελματιών.
Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Μεσσήνης με πρόσκληση του καλεί τους ιδιοκτήτες ξενοδοχειακών μονάδων, ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων, ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, ιδιοκτήτες μεταποιητικών επιχειρήσεων, ιδιοκτήτες εμπορικών καταστημάτων και τον εμπορικό σύλλογο Δ. Μεσσήνης σε μια συνάντηση εργασίας όπου θα συζητηθούν τα ακόλουθα θέματα:
Προβολή του Δήμου Μεσσήνης και των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε αυτόν μέσω της Νέας Ιστοσελίδας του Δήμου. Δράσεις - προτάσεις τουριστικής ανάπτυξης του Δήμου: Συμμετοχή του Δήμου Μεσσήνης στο Πρόγραμμα «Ευρωπαϊκό Σύστημα Δεικτών για τον Τουρισμό» και παρουσίαση όλων των σχεδιαζόμενων δράσεων προώθησης του τουριστικού «προϊόντος».
Προοπτική συνεργασίας όλων των επαγγελματιών των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος του Δ. Μεσσήνης.  Συζήτηση με τους επαγγελματίες - ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος για τη δυνατότητα έκφρασης τους μέσω συλλογικού οργάνου.
Δράσεις ανάδειξης και προώθησης τοπικών προϊόντων.