Πέμπτη, 09 Ιανουαρίου 2014 14:52

Υποβαθμίζεται σε φυλάκιο ο Λιμενικός Σταθμός Αγίου Νικολάου Μάνης!

Υποβαθμίζεται σε φυλάκιο ο Λιμενικός Σταθμός Αγίου Νικολάου Μάνης!

ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟΦΑΣΗΣ
Την υποβάθμιση του Λιμενικού Σταθμού Αγίου Νικολάου Μάνης σε Λιμενικό Φυλάκιο, προβλέπει σχέδιο απόφασης του υπουργού Ναυτιλίας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. Πρόκειται για όχι καλό νέο, αν και οι φήμες έλεγαν ότι προωθείται η πλήρης κατάργηση της συγκεκριμένης λιμενικής υπηρεσίας…

Το ενδιαφέρον είναι ότι ενώ υποβαθμίζεται σειρά λιμενικών υπηρεσιών, το υπουργείο προβάλλει τις υποβαθμίσεις αυτές ως ίδρυση νέων υπηρεσιών! Χαρακτηριστικά στο σχέδιο απόφασης αναφέρεται ότι στον Άγιο Νικόλαο ιδρύεται Λιμενικό Φυλάκιο αλλά δεν γίνεται καμία αναφορά στο Λιμενικό Σταθμό που καταργείται.
Σήμερα στο Λιμενικό Σταθμό Αγίου Νικολάου υπηρετούν επτά λιμενικοί, ενώ ένα Λιμενικό Φυλάκιο μπορεί να λειτουργήσει μόνο με δύο λιμενικούς. Επίσης, ο Λιμενικός Σταθμός λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο ενώ ένα Λιμενικό Φυλάκιο μπορεί να λειτουργεί μόνο όποτε υπάρχει ανάγκη, για παράδειγμα κατά τη θερινή περίοδο.
Με το σχέδιο απόφασης του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη δεν φαίνεται πάντως να αλλάξει κάτι άλλο σε ό,τι αφορά τις λιμενικές υπηρεσίες στη Μεσσηνία, διατηρούνται δηλαδή οι υπηρεσίες στην Κορώνη, την Κυπαρισσία κ.α.
Στ.Μ.