Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2014 14:48

Άρχισαν οι προετοιμασίες για το 154ο Νησιώτικο Καρναβάλι

ΠΙΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΕΤΟΣ
Και ο Δήμος της Μεσσήνης μπαίνει σε ρυθμούς προετοιμασίας του Νησιώτικου Καρναβαλιού. Φέτος θα διεξαχθεί το 154ο καρναβάλι στη Μεσσήνη και όπως ανήγγειλε σήμερα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Γιώργος Δαβίλλας, η φετινή διοργάνωση πέρα από τα…

…παραδοσιακά της γνωρίσματα θα εμπλουτιστεί με πολλές μοντέρνες και νεανικές εκδηλώσεις.
Η έναρξη του καρναβαλιού, σημείωσε ο αντιδήμαρχος, θα πραγματοποιηθεί στις 16 Φεβρουαρίου, στην κάτω πλατεία, με τη φιλαρμονική, το άρμα του βασιλιά καρνάβαλου και χορευτικά δρώμενα.
Η κορύφωση θα γίνει φυσικά την Καθαρά Δευτέρα, 3 Μάρτη, με την αναπαράσταση του ιστορικού δρώμενου της δίκης και του απαγχονισμού της γριάς συκούς και με τη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση.
Ο κ. Δαβίλλας είπε ότι το εργαστήριο του Δήμου λειτουργεί με εντατικούς ρυθμούς για την κατασκευή των αρμάτων, ενώ επεσήμανε ότι στις εκδηλώσεις θα συμμετέχουν άτομα και σύλλογοι από όλες τις δημοτικές ενότητες.
Τέλος, ο κ. Δαβίλλας κάλεσε όλους τους δημότες της Μεσσήνης αλλά και τους Καλαματιανούς να λάβουν μέρος στις εκδηλώσεις του Νησιώτικου Καρναβαλιού και να διασκεδάσουν με την ψυχή τους, σε μια διοργάνωση με μεγάλη ιστορία.
Στ.Μ.