Δευτέρα, 03 Φεβρουαρίου 2014 01:57

Δωρεάν μαθήματα γλώσσας, ιστορίας και πολιτισμού για τους μετανάστες

ΔΗΜΟΙ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Προγράμματα εκπαίδευσης των μεταναστών στην ελληνική γλώσσα, την ελληνική ιστορία και τον ελληνικό πολιτισμό, πρόκειται να υλοποιηθούν στους Δήμους της Μεσσηνίας, στο πλαίσιο του προγράμματος «Οδυσσέας», που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το υπουργείο Πολιτισμού…

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν ενώ μπορούν να γραφτούν οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι υπήκοοι τρίτων χωρών, ανεξαρτήτως καταγωγής, από την ηλικία των 16 ετών και άνω, που διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα.
Ο σκοπός του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι οι εκπαιδευόμενοι να αποκτήσουν τις γλωσσικές δεξιότητες και τις πρακτικές κοινωνικές και διαπολιτισμικές ικανότητες που απαιτούνται για την κοινωνική ένταξη των ίδιων και των οικογενειών τους.
Το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης διαρθρώνεται στα επίπεδα: Α1 (διάρκειας 125 ωρών), Α2 (διάρκειας 175 ωρών), Β1 (διάρκειας 185 ωρών) και Β1 με έμφαση στην κατανόηση και παραγωγή προφορικού λόγου (διάρκειας 195 ωρών). Τα μαθήματα γίνονται σε όλους τους νομούς της Πράξης και παρέχονται δωρεάν.
Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης.
Για πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε καθημερινά πρωί - απόγευμα στην υπεύθυνη Εκπαίδευσης κα Αδαμοπούλου Θεανώ (για τους Δήμους Καλαμάτας και Μεσσήνης), στο τηλέφωνο επικοινωνίας 6909372314 και για εγγραφές στο ΚΕΠ Καλαμάτας κάθε Τετάρτη απόγευμα από τις 17:00 έως και τις 19:00.
Για τους Δήμους Πύλου-Νέστορος, Τριφυλίας, Οιχαλίας και Δυτικής Μάνης μπορείτε να απευθυνθείτε στην υπεύθυνη Εκπαίδευσης κα Γιαννοπούλου Μαρία, στο τηλέφωνο 6978170571.