Σάββατο, 08 Φεβρουαρίου 2014 01:28

Άρχισαν τα όργανα στο Δήμο Μεσσήνης με παραίτηση του Γιώργου Στραβόλαιμου

ΠΑΕΙ ΜΕ ΤΟΝ Δ. ΣΑΜΠΑΖΙΩΤΗ;
Παραιτήθηκε ο Γιώργος Στραβόλαιμος από αντιδήμαρχος Μεσσήνης, εξαπολύοντας μάλιστα βολές στο δήμαρχο, Στάθη Αναστασόπουλο. Αναμένεται ότι θα πάει με τον Δημήτρη Σαμπαζιώτη, που κατεβαίνει για δήμαρχος Μεσσήνης. Ο Στάθης Αναστασόπουλος απάντησε αμέσως…

…κάνοντας αποδεκτή την παραίτηση, δίνοντας στη δημοσιότητα πρόσφατη επιστολή του προς τον Γιώργο Στραβόλαιμο, με την οποία τον εγκαλούσε ότι δεν ανταποκρινόταν στις αρμοδιότητές του, ενώ όρισε νέο αντιδήμαρχο τον Παναγιώτη Γιαννόπουλο.
Ο Γιώργος Στραβόλαιμος στην επιστολή παραίτησής του σημειώνει: «Κύριε δήμαρχε, σας υποβάλω την παραίτησή μου από αντιδήμαρχος σε θέματα Παιδείας, Υγείας, Λαϊκών αγορών και από υπεύθυνος της Δ.Ε. Πεταλιδίου.
Ο λόγος της παραίτησής μου είναι ότι διαφωνούσα με την πολιτική σου και τον τρόπο που διοικείς τον Δήμο.
Συγκεκριμένα τα κύρια χαρακτηριστικά της άσκησης της πολιτικής σου στο Δήμο είναι ο συγκεντρωτισμός, οι εγωκεντρικές και απόλυτες απόψεις σου και η ανύπαρκτη Περιφερειακή πολιτική σου, με συνέπεια να δυσχεραίνονται η ομαλή λειτουργία και η αποτελεσματικότητα του Δήμου, καθώς και η επίλυση των προβλημάτων των συνδημοτών μας.
Την παραπάνω διαφωνία μου και την αντίδραση μου στην είχα εκφράσει τόσο σε προσωπικό, όσο και σε συλλογικό επίπεδο στο παρελθόν.
Δυστυχώς η βελτίωση αυτή δεν πραγματοποιήθηκε μέχρι σήμερα.
Δηλώνω ότι θα παραμείνω ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος. Θα συνεχίσω να προσφέρω τις υπηρεσίες, τις γνώσεις και τις εμπειρίες μου για μία καλύτερη και αποτελεσματικότερη Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Τέλος θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου σε όλα τα μέλη του Δ.Σ. και τους εργαζόμενους στο Δήμο για την καλή και γόνιμη συνεργασία που είχα ως αντιδήμαρχος».
Σε δελτίο Τύπου του γραφείου του δημάρχου, Στάθη Αναστασόπουλου, σημειώνεται σχετικά με την επιστολή του Γιώργου Στραβόλαιμου ότι «ο Δήμαρχος δήλωσε ότι παρόλο που αποδέχεται την παραίτηση του κ. Στραβόλαιμου διαφωνεί κάθετα με το ύφος και την ουσία της δεύτερης παραγράφου της επιστολής, η οποία προσβάλει το θεσμό τόσο του Αντιδημάρχου όσο και του Δημάρχου.
Επίσης ο Δήμαρχος ενημέρωσε ότι μετά το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, στις 5/2/14, σε κατ΄ ιδίαν συνάντηση που είχε με τον αντιδήμαρχο, του επεσήμανε ότι έχει δεχθεί πολλά παράπονα δημοτών, υπαλλήλων και αιρετών σχετικά με τη μη ανταπόκρισή του στα καθήκοντά του τόσο σε διοικητικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο συντονισμού του έργου της δημοτικής αρχής που αφορά την ΔΕ Πεταλιδίου.
Ακολούθως στις 6/2/14 ο Δήμαρχος υπέγραψε επιστολή προς τον αντιδήμαρχο, στην οποία περιγράφονται όλα τα παραπάνω, η οποία παρατίθεται στη συνέχεια: «Αγαπητέ κύριε Αντιδήμαρχε, έχω δεχθεί οχλήσεις και παράπονα συναδέλφων σας, του προσωπικού του Δήμου μας και δημοτών μας, σχετικά με την μη ανταπόκρισή σας στις υποχρεώσεις σας που απορρέουν από τις αρμοδιότητες που σας έχω με απόφασή μου αναθέσει. Οι αρμοδιότητες αυτές αφορούν την εποπτεία υπηρεσιών υγείας, παιδείας δια βίου μάθησης και λαϊκών αγορών καθώς και τις κατά τόπο αρμοδιότητες της δημοτικής ενότητας Πεταλιδίου.
Κατόπιν των ως άνω καλείστε άμεσα όπως αναθεωρήσετε την τακτική σας που τελευταία εφαρμόζετε και να παρευρίσκεστε ικανές ώρες στο γραφείο σας στο Δήμο, απασχολούμενος με την προώθηση των ζητημάτων που έχετε επιφορτιστεί σε διοικητικό επίπεδο. Επίσης θα πρέπει να εντείνετε τις προσπάθειές σας για το συντονισμό των δράσεων που υλοποιεί η δημοτική αρχή εντός των ορίων της δημοτικής ενότητας Πεταλιδίου.
Αναμένω την ανταπόκρισή σας στις υποχρεώσεις σας».